A Hír TV Niedermüller-ügye: „teljes félreértés”

A Hír TV munkatársa lapunknak elmondta: ők is terrorszervezetnek tartják a Hamászt meg a Hezbollaht, csak a politikus szerintük ellentmondásos állításaira akarták felhívni a figyelmet.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a kormányközeli tévé riportja egyfajta vádként közölte, hogy Niedermüller Péter DK-s erzsébetvárosi polgármester terrorcsoportoknak nevezte a Hezbollahot és a Hamászt, holott ezek természetesen valóban dzsihadista terrorszervezetek.

A riport megjegyezte, hogy Niedermüller szerint a gázai övezetben a palesztin csoport szítja a konfliktust.

„Míg Niedermüller a zsidó államban a határvédelem fontosságáról beszélt, addig Magyarország esetében minden fórumon a déli határra felhúzott kerítés lebontását, és a migránsok befogadását sürgette” – állította a riport.

Megkeresésünkre Apáti Bence, a Hír TV munkatársa elmondta: ez „teljes félreértés, semmilyen ilyen szándékunk nem volt. Attól, hogy Niedermüller mondja, még igaza is lehet. Mi is így gondolkodunk.”

„A riportunkban arra próbáltuk felhívni a figyelmet, hogy míg Izraelben 2018-ban nem tartotta problémának a határok megvédését, addig Magyarországon ma nem így gondolkodik. Ez azért is problémás szerintünk, mert a migráción keresztül hasonló terrorszervezetekhez tartozó közel-keleti egyének is érkezhetnek Magyarországra és Európába, és pont ezeknek az embereknek az akadálytalan utaztatását akarjuk mi megakadályozni.

Ki is derült, hogy szíriai terrorszervezetek emberei jöttek Nyugat-Európába és ott a múltban megvalósítottak sok áldozatokat követelő merényleteket. Erre akartuk felhívni a figyelmet, de nagyon nem örülünk neki, ha ez úgy jöhetett le, hogy nem értünk egyet ebben a tekintetben Niedermüller Péterrel. Sőt, ebben a tekintetben teljesen egyetértünk”.

A Hír TV Niedermüllert támadja, mert terrorcsoportnak nevezte a Hamászt és a Hezbollahot

Még el sem ült a neonáci kitörés-menetről szóló beszámolójuk körüli botrány, de máris újabb elfogult riporttal jelentkezett a kormányközeli tévé.