A Hír TV Niedermüllert támadja, mert terrorcsoportnak nevezte a Hamászt és a Hezbollahot

Még el sem ült a neonáci kitörés-menetről szóló beszámolójuk körüli botrány, de máris újabb elfogult riporttal jelentkezett a kormányközeli tévé.

A Niedermüller Péter DK-s erzsébetvárosi polgármesterről közölt riportot a Hír TV, mely kizárólag annak bemutatására törekszik, hogy a politikus támogatja Izraelt, viszont Magyarországot nem szereti.

Ennek kapcsán jelenti ki a riport, hogy Niedermüller egy 2018-as jeruzsálemi konferencián kiemelte: a zsidó államnak joga van megvédeni a határait.

A Hír TV mindenfajta kommentár nélkül közölte a „vádiratot”, hogy Niedermüller terrorcsoportnak nevezte a Hezbollahot és a Hamászt – melyek tudvalevőleg valóban dzsihadista terrorcsoportok.

Utóbbi szervezet kapcsán a tévé megjegyezte, hogy Niedermüller szerint a gázai övezetben a palesztin csoport szítja a konfliktust.

„Míg Niedermüller a zsidó államban a határvédelem fontosságáról beszélt, addig Magyarország esetében minden fórumon a déli határra felhúzott kerítés lebontását, és a migránsok befogadását sürgette”

– zárult a riport.

Érdemes hozzátenni, hogy a Hír TV más kontextusban korábban maga is terrorszervezetnek nevezte a Hamászt, például amikor Judith Sargentini holland zöld EP-képviselő Izrael-ellenes kijelentéseit méltatta a dzsihadista csoport: akkor cikkük leadje szerint a Hamász „a Gázai övezetet megszállva tartó, Izrael elpusztítására törekvő hírhedt terrorszervezet” volt.

Botrányosan számolt be a Hír TV híradója a „kitörés napjáról”

A televíziós riport egybemosta a Budapest ostromáról szóló kiállítás megnyitóját a „kitörés napi” neonáci rendezvényekkel.