Botrányosan számolt be a Hír TV híradója a „kitörés napjáról”

A televíziós riport egybemosta a Budapest ostromáról szóló kiállítás megnyitóját a „kitörés napi” neonáci rendezvényekkel. 

Zavaros riportot adott le a Hír TV híradója szombat este. A híradó összemosta a neonáci tüntetéseket a Budai Várban tartott Ostrom Kiállítás megnyitóval.

A riport szalagcíme az volt, hogy „antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket.” Azonban a náci rendezvények helyett a riport először a Budai Várban tartott Ostrom kiállításról számolt be, oly módon, mintha ez az esemény is csak egyike lett volna az aznapi megemlékezéseknek.

Aztán a riporter átvezetés nélkül azonnal rátért a Kitörés Túrára, amelynek neonáci kötődéseit nem említette a beszámoló, bár a horogkeresztes egyenruhákra közelített a kamera. Az esemény az év legfontosabb nyilas nosztalgia-rendezvénye, annak ellenére, hogy ma már sok átlagos kiránduló is csatlakozik a kétes hírű túrához.

Az is kifogásolható volt a riportban, hogy bár radikálisoknak titulálta az úgynevezett becsület napjáról a Városmajorban megemlékező szervezeteket, de azt nem említette meg, hogy egy nyíltan neonáci-hungarista rendezvényről volt szó.

Ehelyett a „rózsaszínbe öltözött” ellentüntetőket emelték ki és marasztalták el, illetve azt, hogy a rendőrség „kénytelen volt” őket kordon mögé szorítani.

A riport arról sem ejtett szót, hogy a rendezvényt eredetileg két helyszínen is betiltotta a rendőrség.

A híradó részletét megtekintheti itt: videó.

Holokauszt-kétkedők, akiknek ma is a „Rothschildok” az ellenségeik

Fegyelemmel és „becsületes” szervezettségben zajlott az a neonáci rendezvény Budapesten, amelyen több száz holokauszt-kétkedő használta fel sok ezer katona halálát arra, hogy emlékeztessenek: fajvédő harcuk folytatódik.