Bezáratott a rendőrség több tel-avivi sztriptízbárt

A döntés mögött rejtett prostitúció gyanúja áll, hiszen a hatályos izraeli törvények értelmében az öltánc szinte teljesen illegális – adja hírül a Ynet izraeli hírportál.

A bezárás Tel Aviv mindhárom belvárosi sztriptízbárját érintette, így a város ilyen jellegű szórakozóhely nélkül maradt. A rendőrség közleménye szerint a gyanú mindhárom esetben az öltánc, mely a hatályos törvények szerint a prostitúció egy formája.

A döntést üdvözölte Nitzan Kahane, egy embercsempészet és prostitúció elleni csoport vezetője, aki elmondta:

„Nagyon szükséges volt már ez a lépés, miután nők évek óta panaszkodnak, amiért ezek a szórakozóhelyek kihasználják őket.”

Kahane maga is régóta küzd a sztriptízbárok bezárásáért, azt azonban még nem lehet tudni, hogy vajon azok tulajdonosai ellen indul-e büntetőeljárás.

Az öltánc egy tavaly érvénybelépett törvény miatt illegális a zsidó államban, ilyenkor ugyanis közvetlen fizikai kontaktusba kerül a táncoló és a vendég.

A jelenleg hatályos izraeli törvények nem tiltják egyértelműen a szexuális szolgáltatások nyújtását pénzért, azonban kifejezetten büntetik a prostitúciót, az ilyen típusú üzérkedést és a bordélyházakat.

A 2018-as törvény egyaránt felelősségre vonja a prostitúció elkövetőit, és az olyan intézményt, ahol ilyesmit gyakran elkövetnek. A törvény csak idén év közben lép érvénybe, az engedmény oka, hogy az állam megfelelő módon felkészülhessen az elkövetők és az áldozatok rehabilitációjára.

Sztriptízbárból lesz zsinagóga Tel-Avivban

Pussycat néven futott a hely, ahol a razziákon rendszeresen prostituáltakat és drogokat találtak. Most a Kábálát Sábáttól fog zengeni péntek esténként.