Sztriptízbárból lesz zsinagóga Tel-Avivban

A Tel-Aviv-i sztriptízbárt azután zárták be, hogy több rendőrségi razzián is prostitúciós tevékenységet és drogokat találtak. Most egy vallási közösség zsinagógaként fogja használni – írja a Forward.

A Pussycat Klub 2000 óta működött a jól ismert Colliseum épületében, Tel-Avivban, az Atarim téren, közel a tengerparthoz. A rendőrség többször is razziázott ott és rendszeresen találtak külföldi nőket, akik a hátsó szobákban prostituáltként dolgoztak.

A klubot azután zárták be, hogy egy helyi emberkereskedelem-ellenes civil szervezet követelte azt város vezetésétől, ne hosszabbítsák meg a szerződést az üzemeltetőkkel a 2017-es felfüggesztést követően. A sztriptízbárt végül idén lakoltatták ki az épületből.

a volt sztriptízbár épülete fotó: Google Maps

Az új bérlők a Beit Tefilah nevű zsidó közösség, amely arról vált ismertté, hogy péntek esti imát, a Sábát fogadást rendeznek a tel-avivi tengerparti sétányon. Mostanáig a város különböző pontjain béreltek helyeket imaháznak.

„Az épület az átalakítást követően a központja lesz közösségi, kulturális és vallási eseményeknek, amely tartalmaz, de nem kizárólagosan zsidó tanulmányokat, sábáti és ünnepi szertartásokat, mint például a mi zenés Kábbálát Sábátunkat”

– mondta Esteban Gottfried rabbi, a Beit Tefilah igazgatója a Fox Newsnak.

A közösségi vezetők, akik a projekt mögött állnak, most kezdték el kidolgozni a jövőbeli központ programjait – tette hozzá a rabbi.