Izraelben szeretne tanulni a világ legokosabb gyermeke

A kilencéves belga fiú azzal kereste fel Izrael brüsszeli nagykövetségét, hogy megismerkedne az izraeli továbbtanulás lehetőségeivel.

A belga csodagyerek, aki a legfiatalabbként végzett a világon egyetemi alapképzést, szívesen folytatná tanulmányait Izraelben – írja a Ynetnews.

A kilencéves belga Laurent Simons azzal a szándékkal kereste fel Izrael brüsszeli nagykövetségét, hogy megismerkedjen az izraeli továbbképzési lehetőségekkel.

Laurent különösen a biotechnológia, az orvostudomány és a biomérnöki képzések iránt érdeklődik, és reméli, hogy e tanulmányokat párhuzamosan is képes lesz folytatni, hogy felnőttkorában megvalósítsa a mesterséges szervek tervezésére vonatkozó álmát.

A hét elején szülei Emmanuel Nahshon nagykövettel találkoztak.

Azt mondták, hogy jókat hallottak az izraeli akadémiai tanulmányokról, és úgy vélik, hogy fiúk sikeresen fejlődhet a karrierjében, és élvezni fogja a tízéves fiú számára megfelelő közösséget is.

Maga Laurent szintén kifejezte érdeklődését a különféle tudományos területek tanulmányozása iránt, de először a héber nyelvet szeretné elsajátítani.

Nahshon biztosította a Simons családot, hogy az érdeklődésüket továbbítja a megfelelő izraeli egyetemek felé.

„Büszkeségre ad okot, hogy e gyermek Izraelt választotta tanulmányai helyszínéül” – mondta Nahshon. „Ez azt mutatja, hogy nem csupán zseni, hanem igazán okos is”.

Noha még soha nem jártak Izraelben, Laurent családja hallott a szépségéről és fejlett csúcstechnológiai iparáról, és azt mondják, izgatottak a megismerésének lehetősége miatt.

Laurent egyetemi diplomáját az Eindhoveni Műszaki Egyetemen szerezte villamosmérnökként, és közvetlenül PhD programon kívánja folytatni tanulmányait.

Izraeli találmány — hagyományos protézis helyett szuperhős robotkéz

Egy izraeli cég 3D technológia segítségével hoz létre olyan kéz protéziseket, amivel a gyerekek szuperhősöknek érezhetik magukat.