Mozgó autóból lőttek rá izraeli katonák egy csoportjára Júdea-Szamáriában

A nap harmadik terrortámadása során egy katona könnyebb fejsérüléseket szenvedett Dolev település közelében.

A helyszínre érkező mentősök szerint legalább egy ember megsérült a csütörtöki nap harmadik, palesztin terroristákhoz köthető támadása során. A hadsereg szerint a régióban tapinthatóan növekszik a feszültség – írja a The Times of Israel.

A Magen David Adom (Vörös Dávid-csillag) képviselői elmondták, hogy a katona kisebb fejsérülést szenvedett, mivel a golyó szerencsés módon csak súrolta, és teljesen eszméleténél van.

Az Izraeli Védelmi Erők által nyilvánosságra hozott információk szerint ismeretlen fegyveres lőtt rá a Parsza csomópont közelében tartózkodó izraeli katonák egy csoportjára, Ramallahtól északkeletre. A katonák viszonozták a tüzet, és hajtóvadászatot indítottak a támadó ellen.

A sérült katonát a Sheba Medical Centerbe szállították.

A mostani rajtaütés már a harmadik a csütörtöki terrortámadások sorában, amelyek izraeli katonákat céloztak. A reggeli órákban 12 katona sebesült meg egy gázolásos merénylet során, illetve a Templom-hegy bejáratához közel könnyebben megsérült egy határőr egy lőfegyveres támadás következtében.

12 katona sérült meg egy jeruzsálemi terrortámadásban

A rendőrség még keresi a gázolásos merénylet elkövetőjét.

Ma Jeninben is jelentős összecsapások törtek ki egy terrorista otthonának ledózerolása kapcsán, melynek során egy palesztin rendőrtiszt és egy rendőrkadét ismeretlen körülmények között életét vesztette.

A feszültség az amerikai béketerv bejelentése után nőtt meg. A Palesztin Hatóság azonnal elutasította a tervet, amit széles körben Izrael-barát javaslatként kezelnek. A bejelentés óta eltelt másfél hét során az izraeli hadsereg jelentése szerint megemelkedett a zavargások, kődobálások, illetve az izraeli razziák elleni kirohanások száma.

A szerdai napon egy palesztint tinédzser is életét vesztette, miután Hebronban Molotov-koktélt dobott izraeli katonákra, és azok önvédelemből agyonlőtték.

Rálőttek egy izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, a merénylőt agyonlőtték

Egy izraeli katona könnyebben megsebesült. Ez már a második palesztin támadás volt egy napon belül, éjszaka izraeli katonák közé hajtott autójával egy merénylő.