Három budai önkormányzat együtt tiszteleg az ostrom áldozatainak emléke előtt

Közös, utcai kiállítással emlékeznek az ostromban elhuny civilekre, katonákra, nemzetiségtől, származástól, vallástól függetlenül – írja a zsido.com.

A részben kormánypárti, részben ellenzéki vezetésű önkormányzatok közös közleményben határolódtak el minden olyan rendezvénytől, amelyen önkényuralmi jelképek viselésével gyalázzák meg szélsőségesek az áldozatok emlékét – adta hírül a zsido.com.

Példátlan lépésre szánta el magát három budai kerület polgármestere. A fideszes vezetésű XII. kerület az ellenzéki vezetésű I. és II. kerülettel közösen határolódott el az úgynevezett „Becsület napi” felvonulástól – írja az online zsidó magazin.

A három budai önkormányzat közös közleményben emlékeztetett arra, hogy a hetvenöt évvel ezelőtti hadművelet következtében a magyar főváros nagy része romba dőlt, lakosai közül több tízezren elpusztultak, másokat pedig hosszú időre elhurcoltak. „Az I., II. és XII. kerületi Önkormányzat fontosnak tartja a megemlékezést Budapest második világháborús ostromára, ennek érdekében az eseményre saját programokkal készülnek. A három önkormányzat 2020. február 8-án megnyíló, közös, utcai kiállítással emlékezik az ostromban elhuny civilekre, katonákra, nemzetiségtől, származástól, vallástól függetlenül” – jelentették be.

A teljes írást itt lehet elolvasni.