Red Hot Chili Peppers az új izraeli fesztivál fő attrakciója

Júniusban Tel Avivban lép fel a világ egyik legismertebb rockbandája, a kaliforniai Red Hot Chili Peppers, amelynek egyik eredeti alapítója a zsidó államban született.

A Yarkon Park ad otthont a Funkyard nevű új zenei fesztiválnak, amelynek szervezői első alkalommal igazi világsztárokat is el tudnak hozni a tengerparti metropoliszba. Az Arutz Sheva híre szerint a több napos rendezvény egyik fénypontja alighanem a június 10-i koncert lesz.

A kaliforniai együttes töretlennek tűnő ragyogása immáron második alkalommal kápráztathatja el majd a zsidó állam metropoliszának közönségét. A Red Hot Chili Peppers legutóbb, története során első alkalommal 2012-ben szerepelt Izraelben.

Akkor a banda tagjai videoüzenetükben jelentették be a turnét. Ahogy ebből a kis szösszenetből is kiderül, mennyire lelkesen és nagy várakozások közepette tekintettek első izraeli a fellépésük elé. Mint akkor fogalmaztak:

„Mindig is nagy szeretet volt bennünk Izrael iránt”.

Az együttes azt sem felejtette el hangsúlyozni, hogy eredeti alapító társuk, Hillel Slovak, a drogtúladagolás következtében elhunyt gitárosuk Izraelben látta meg a napvilágot.

A jelek szerint az elmúlt években Izrael elleni kulturális-gazdasági-társadalmi bojkottra felhívó BDS mozgalom másik nagy rocker támogatója, Roger Walters-szel szemben a zenekar továbbra is nyitott arra, hogy közel egy évtized után ismét a zsidó népnek muzsikáljanak.

Zsidó rocksztár szólt be a Pink Floyd Izraelt bojkottáló zenészének

Roger Waterst bírálta élesen a Disturbed amerikai frontembere, aki bandájával első izraeli koncertjére készül.