Kushner: Ha a palesztinoknak nem tetszenek a határok, mondják meg, hova rajzoljuk őket

Néhány nappal azután, hogy Izraelt türelemre intette szuverenitásának kiterjesztésével kapcsolatban, Trump veje egy egyiptomi televízióban kijelentette, a béketervben közzétett térkép még korántsem végleges.

Az „évszázad béketervének”egyik legfontosabb megalkotója Jared Kushner, interjút adott az egyiptomi televíziónak, ahol azt állította, hogy ha kell, még lehet tárgyalni a végleges határokról — számolt be az Arutz 7.

„A tervezet visszaakarja szorítani az izraeli telepek terjeszkedését, és elősegíteni egy palesztin állam létrehozását”

— mondta Kushner.

Az elnök tanácsadója azt is hozzátette, hogy a tervben szereplő térkép még nem a végleges határokat rögzíti. Kushner a napokban intette türelemre Izraelt szuverenitásának azonnali kiterjesztésével kapcsolatban, arra kérve a zsidó államot, várja meg a választásokat a béketervben lefektetett területi rendezés foganatosításával. Sokakban felmerült, vajon a közel-keleti megbízott kijelentései azt jelentik-e, hogy visszatáncol az Izraelnek tett ígéreteiből.

„Ha a palesztinoknak nem tetszenek a meghúzott vonalak, akkor jöjjenek ide és mondják meg, hogy hol szeretnék őket”

— tette hozzá.

Donald Trump veje szerint rossz a palesztin hozzáállás és erős kritikát fogalmazott meg a Palesztin Hatósággal kapcsolatban. „Húsz évnyi elszalasztott lehetőség története az övék. Az én szakmámban, ha valaki húsz éven keresztül próbálkozik egy üzlettel és megbukik akkor azt le kell cserélni” — szögezte le.

Kushner: Reméljük, Izrael a telepek annektálásával megvárja a választásokat

Az amerikai elnök főtanácsadója egy szerdai interjúban azt nyilatkozta, hogy Amerika kész Izraellel megvitatni a ciszjordánai telepek annektálásának technikai részleteit, azonban „ehhez még idő kell”.