A Fehér Ház betiltja John Bolton hamarosan megjelenő könyvét

Washington nem nézi jó szemmel, hogy a John Bolton korábbi nemzetbiztonsági főtanácsadó emlékiratait tartalmazó könyve az üzletek polcaira kerülne, ezért betiltotta annak megjelenését. A könyv esetlegesen a Trump elnök ellen folyó impeachment-eljárásban az elnök elleni bizonyítékokat is tartalmazhat, írja a 24.hu.

Bolton még decemberben benyújtotta a kéziratot a Nemzetbiztonsági Tanácshoz „rutinellenőrzésre”, ahol, bár még tart a vizsgálat, azt jelentették, hogy a könyv mostani formájában nemzetbiztonsági érdekeket sértene.

A hírrel kapcsolatban Ellen Knight, a a Nemzetbiztonsági Tanács információk biztonságáért felelős igazgatója, elmondta, hogy a könyv csak akkor adható ki, ha törlik ezeket a titkos információkat és azokat még interjúban vagy szenátusi meghallgatáson sem lehet nyilvánosságra hozni.

A héten a könyv egyes részletei már napvilágot láttak, az egyik ilyen, hogy Trump elnök személyesen mondta John Boltonnak, hogy Ukrajna addig nem kapja meg a  kongresszus által megszavazott katonai segélyt, amíg nem indít vizsgálatot a demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden és a fia üzleti ügyeiben.

Donald Trump Bolton visszaemlékezéseit tévesnek tartja, közlése szerint ő semmi hasonlót nem mondott és azzal vádolja Boltont, hogy mindössze azért ír ilyesmit, hogy könyve jobban eladható legyen.

A teljes cikk itt olvasható.