Zsidó szervezetek követelik Siklósi Beatrix felmentését

A Tett és Védelem tiltakozása után két héttel most civil aláírásgyűjtés indult a Kossuth rádió antiszemita botrányokba keveredett vezetőjének felmentéséért.

A Zsidó Közösségi Fórum is csatlakozott egy civil szervezet nyílt leveléhez, amelyben az antiszemita botrányokba keveredett Siklósi Beatrix felmentését kérik a Kossuth Rádió éléről — írja a Kibic Magazin. Az aláírók arra kérik Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, hogy

„Siklósi Beatrixot azonnali hatállyal mentse föl pozíciójából, és nevezzen ki olyan embert a Kossuth Rádió igazgatói posztjára, aki tiszteletben tartja zsidó, roma vagy bármely más etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséghez tartozó polgártársunk emberi méltóságát”.

A Zsidó Közösségi Fórum (ZSKF) elnevezésű civil szervezet (korábbi nevén Kibic Szövetség) 21 zsidó szervezetet tudhat tagjai között: Bálint Ház, Izraeli Kulturális Intézet, Az Élet Menete Alapítvány, Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, MAZS Alapítvány, Gólem Színház, Maccabi VAC, Centropa Alapítvány, Bét Orim Reform Zsidó Közösség, Hanoar Hacioni, Hasomer Hacair, Haver Alapítvány, Holokauszt Emlékközpont, Klezmerész Kulturális Egyesület, Judafest, Lauder Javne Iskola, Limmud Magyarország, Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport, Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola.

A TEV szerint felül kellene vizsgálni Siklósi Beatrix kinevezését

Köves Slomó elfogadhatatlannak nevezte, hogy antiszemita, rasszista nézeteket terjesztő személy vezesse a közrádiót.

Amint korábban a Neokohn is megírta, a Tett és Védelem Alapítvány levélben kérte fel Budai Lászlót, dr. Hankiss Ágnest, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt, mint az MTVA felett kezelői jogokat gyakorló Médiatanács tagjait, hogy a Mucsányi Mariannát váltó Siklósi Beatrix Kossuth rádióban történő elnöki kinevezését vizsgálják felül a korábban napvilágot látott szélsőséges kijelentései és tevékenysége okán.

Köves Slomó is elfogadhatatlannak nevezte, hogy antiszemita, rasszista nézeteket terjesztő személy vezesse a közrádiót.