Nem hajlandóak izraeli zászlóra taposni az iráni tüntetők (Videó!)

Az elmúlt napokban az ukrán utasszállító lelövésén feldühödött iráni fiatalok ezrei vonultak fel az iszlamista rezsim ellen. 

Vasárnap reggel a világhálóra került egy felvétel, amelyen az látható, hogy a rezsimellenes tüntetők igyekeznek kikerülni az aszfaltra felfestett izraeli és amerikai zászlót. Az eset a teheráni Shahid Beheshti Egyetemen történt.

Mohammad Mozafari Hollandiában élő iráni újságíró arról is beszámolt, hogy a demonstrációkon a fiatalok azt skandálták, hogy „nem Amerika a mi ellenségünk, hanem nem az Iszlám Köztársaság.”

Egy másik szögből készített videó azt ábrázolja, hogy a diákok azt kiabálják „Szégyen,” mikor két Baszidzs milícia tag átsétál az izraeli és az amerikai zászlón.

Mehdi Mirghaderi 👑 on Twitter: „Breaking: Shahid Beheshti University in Tehran: Two Basij militias crossing the American flag, their students chant shame on you, shame on you #IranProtests #WarCrimeInIran #Iran pic.twitter.com/K8szQ0tmS8 / Twitter”

Breaking: Shahid Beheshti University in Tehran: Two Basij militias crossing the American flag, their students chant shame on you, shame on you #IranProtests #WarCrimeInIran #Iran pic.twitter.com/K8szQ0tmS8

Több muszlim többségű országban szokás izraeli és amerikai zászlót festeni a járdákra, hogy ezzel is jelezzék, hogy „megtapossák” a zsidó államot és az Egyesült Államokat.

Az elmúlt években több videó is napvilágot látott, amelyen az látható, hogy egyre több iráni igyekszik átugrálni az izraeli és amerikai zászlókat. Az ilyen egyéni ellenállás pillanatait örökíti meg ez a videói is: