Több, mint 90 ezer ortodox zsidó gyűlt össze New Jersey-ben a Talmud befejezésének ünnepére

Tanulás és imádkozás helyszíne volt tegnap este a New Jersey-ben található MetLife stadion, ahol 90 ezer ortodox zsidó gyűlt össze a Talmud tanulási ciklusának befejezésére. A több, mint 2700 oldalas ősi szöveget napi egy lap tanulásával hét és fél év alatt lehet befejezni – adja hírül a CBS News.

„A Talmud a bibliai törvényeket és azok praktikusságát magyarázza” – ismerteti a Talmudot az egyik résztvevő, Ahron Stein.

A helyszín különösen fontos, hiszen december 10-én ebben a városban egy ámokfutó három emberrel végzett egy kóser szupermarketben.

Most a 13. Talmud tanulási ciklust fejezte be a majd száz évvel ezelőtt indult mozgalomban résztvevő több százezer ember világszerte. Az utóbbi idők zsidó közösségeit ért támadások miatt a rendezvényt övező biztonsági intézkedések kiemelten fontosak voltak. A résztvevők között többen hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a közösség egységet mutasson a megnövekedett számú antiszemita támadások idején.

Tens of thousands of Jewish people celebrate religious event after violent attacks

More than 90,000 Jewish people gathered at MetLife Stadium in New Jersey to celebrate the reading of the entire Talmud in an event called Siyum HaShas. It co…

„Fontos mutatnunk, hogy erősek vagyunk és nem adjuk fel” – mondta az Ahron Steint kísérő Francine. „Persze aggódom a biztonság miatt, de tudom, hogy kiváló a biztonsági szolgálat és meg kell mutassuk a közösség egységében rejlő erőt”.

A New Jersey-i központi eseménnyel párhuzamosan a világ számos pontján tartanak hasonló ünnepségeket.

Zsidókat gyilkoltak Jersey Cityben

Súlyos tűzharc rázta meg kedd este New Yorkhoz közeli város zsidó közösségét.