Januártól Izraelben is kapható lesz a Tesla

A mintegy 2 milliárd dollárból épült új kínai üzemben hetente 3 ezer Model 3 gépkocsit gyártását irányozták elő.  A Tesla modellek árusítását Izraelben a tel-avivi Ramat Aviv luxus-bevásárlóközpont egyik pop-up üzletében kezdik – számol be a Jerusalem Post.

A kaliforniai autógyártó élen jár a elektromos hajtású gépkocsik és az önvezető autók fejlesztésében. A Tesla a 2018-as évben mintegy 21,4 milliárd dolláros bevételt produkált és miután autói iránti kereslet lényegesen magasabb, mint amennyi gyártására képesek, az új, a kínai Sanghaj melletti üzemből a múlt héten gördültek le az első gépkocsik. Az üzem mintegy 2 milliárd dollárból kevesebb, mint egy év alatt épült, de 2021-re tervezik egy európai üzem megnyitását is, melynek helyszíne egyelőre még nem ismert.

Itt a jövő: 5 perc alatt feltöltené az elektromos autókat egy izraeli cég

Az ehhez szükséges akkumulátorokat 2022-ben kezdhetik el gyártani.

Az izraeli működés megkezdését néhány héttel ezelőtt már sejteni lehetett, amikor is a vállalat hirdetést adott fel a társaság izraeli érdekeltségét vezető pozíciójára. A pozíció leírása szerint az új vezető feladata az értékesítés és a marketing feladatok vezetése mellett a hatóságokkal való együttműködés kiépítése, a megfelelő beszállítók kiválasztása és a helyi piaci környezet kiépítése.