Vak holokauszt-túlélőtől 48 millió forintnyi pénzt lopott el ápolója

old man

Az izraeli ügyészség vádja szerint egy 47 éves nő hatalmas összeget lopott el a férfitól, akinek a segítésére lett felvéve. 

Izraeli ügyészek vádat emeltek az ellen a nő ellen, akit egy 83 éves holokauszttúlélő meglopásával gyanúsítanak – számolt be a The Times of Israel.

A rendőrség vasárnap nyilvánosságra hozta, hogy a 47 esztendős Anat Dayan három éven át részmunkaidőben dolgozott az idős úr házában. Dayant azzal bízták meg, hogy segítsen a férfinak kezelni a pénzét és bevásároljon neki.

A vádlott hozzáfért a férfi bánkártyájához és hitelkártyáihoz, amelyekről 600 ezer sékelt akasztott le, ami körülbelül 48 millió forintnak felel meg.

Az ellopott pénzből legalább 17 millió forintnak megfelelő összeget költött el ruhákra, élelmiszerre és kisállat-kiegészítőkre.

A ügyészség hamisítással is vádolja Dayant, aki 13 alkalommal fizetett olyan csekkel, amire megpróbálta ráhamisítani a munkaadójának az aláírását. A csekkekkel azt az adósságot próbálta kifizetni, amit felhalmozott az idős férfi hitelkártyáin.

A csalást a holokauszt-túlélő fia leplezte le novemberben, és azonnal kirúgta a nőt, illetve feljelentést tett a rendőrségen.

Két magyar holokauszt-túlélőt is kitüntet II. Erzsébet

Az elismerésben részesítettek között van egy budapesti és egy kárpátaljai holokauszt-túlélő is.