Itt az első kép a hanukai késelőről

A fotót a CBS televízió közölte a gyanúsítottról, akit két órán át tartó üldözés után kapott el a rendőrség. 

Ahogy korábban a Neokohn beszámolt róla, hogy tegnap este zsidókat késeltek meg egy hanukai ünnepségen New York állam Monsey nevű városában. Most megérkezett az első fotó a machetével felfegyverzett támadóról, akit a rendőrség két órás hajszát követően tudott csak elkapni – írja a The Times of Israel. A férfit a rendőrség közlése szerint 11:55-kor tartóztatták le New York, Bronx negyedében.

A Thomas Grafton fotója már órák óta keringett az interneten mire a CBS első tv csatornaként úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza. A nevét egyenlőre nem publikálták és azt sem árulta el a rendőrség, hogy mi volt a gyanúsított motivációja.

Az első hírek öt sebesültről szóltak, ez a szám azóta 15 sebesültre emelkedett. Ez a hatodik zsidóellenes támadás, ami ezen a héten New York államban történt.

A CNN összeállítása az elmúlt egy hét antiszemita támadásairól New York-ban. Fotó: Twitter

A Hudson Valley ortodox közösség feltöltötte a Twitterre a CCTV videót, ami lebuktatta az elkövetőt és mellékeltek egy videót, amin az látható, hogy a késelést követően a monsey-i zsidó közösség tagjai átvonultak egy másik házba és ott folytatták az ünneplést.

OJPAC (Hudson Valley Account) on Twitter: „VIDEO: Right after the #Monsey stabbing, the Rabbi and his followers gathered in the synagogue next door to his home (where the attack took place), and continued the celebrations. „The grace of God did not end and his mercy did not leave us,” is a rough translation of the lyrics. pic.twitter.com/fRPP7kVypP / Twitter”

VIDEO: Right after the #Monsey stabbing, the Rabbi and his followers gathered in the synagogue next door to his home (where the attack took place), and continued the celebrations. „The grace of God did not end and his mercy did not leave us,” is a rough translation of the lyrics.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök is elítélte a támadást.

„Izrael határozottan elítéli az antiszemitizmus legutóbbi megnyilvánulását és elítéljük a kegyetlen támadást, ami Hanuka közepén történt egy Monsey-i rabbi házában” – mondta Netajahu a vasárnap reggeli kabinet ülésen.

„Kívánunk a sebesülteknek minél hamarabbi felgyógyulást. Készek vagyunk együttműködni a helyi hatóságokkal, hogy az ilyen esetek ne forduljanak többet elő” – tette hozzá az izraeli miniszterelnök.