Itt az első kép a hanukai késelőről

A fotót a CBS televízió közölte a gyanúsítottról, akit két órán át tartó üldözés után kapott el a rendőrség. 

Ahogy korábban a Neokohn beszámolt róla, hogy tegnap este zsidókat késeltek meg egy hanukai ünnepségen New York állam Monsey nevű városában. Most megérkezett az első fotó a machetével felfegyverzett támadóról, akit a rendőrség két órás hajszát követően tudott csak elkapni – írja a The Times of Israel. A férfit a rendőrség közlése szerint 11:55-kor tartóztatták le New York, Bronx negyedében.

A Thomas Grafton fotója már órák óta keringett az interneten mire a CBS első tv csatornaként úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza. A nevét egyenlőre nem publikálták és azt sem árulta el a rendőrség, hogy mi volt a gyanúsított motivációja.

Az első hírek öt sebesültről szóltak, ez a szám azóta 15 sebesültre emelkedett. Ez a hatodik zsidóellenes támadás, ami ezen a héten New York államban történt.

A CNN összeállítása az elmúlt egy hét antiszemita támadásairól New York-ban. Fotó: Twitter

A Hudson Valley ortodox közösség feltöltötte a Twitterre a CCTV videót, ami lebuktatta az elkövetőt és mellékeltek egy videót, amin az látható, hogy a késelést követően a monsey-i zsidó közösség tagjai átvonultak egy másik házba és ott folytatták az ünneplést.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök is elítélte a támadást.

„Izrael határozottan elítéli az antiszemitizmus legutóbbi megnyilvánulását és elítéljük a kegyetlen támadást, ami Hanuka közepén történt egy Monsey-i rabbi házában” – mondta Netajahu a vasárnap reggeli kabinet ülésen.

„Kívánunk a sebesülteknek minél hamarabbi felgyógyulást. Készek vagyunk együttműködni a helyi hatóságokkal, hogy az ilyen esetek ne forduljanak többet elő” – tette hozzá az izraeli miniszterelnök.