Érdeklődés hiányában ritkábban fognak tüntetni a gázai terroristák

Héber nyelvű média riportok szerint mintegy 1800 gázai vett részt pénteken a Hamász terrorszervezet támogatásával rendezett „Visszatérés Menete” erőszakos tüntetéseken az Izraellel közös határ mentén — írja az Ujkelet.live.

A szervezők csütörtökön bejelentették, hogy a zavargások 2020. március 30-ig szünetelnek, majd hetiből havi rendszerességűre csökkennek.

A lázadók egy része a határ több pontján robbanószerekkel és Molotov-koktéllal dobálta a túloldalon állomásozó izraeli csapatokat, akik tömegoszlató eszközökkel reagáltak.

A Hamász terrorszervezet vezette Gázai Egészségügyi Minisztérium számos sérültről számolt be, kettőt közülük gumilövedék sebesített meg súlyosan.

A Visszatérés Menete Főbiztossága és a Megtörjük a Blokádot – amelybe a gázai székhelyű terrorcsoportok és politikai frakciók képviselői is beletartoznak -szervezetek csütörtökön bejelentették, hogy a „Visszatérés Menete” erőszakos tüntetések 2020 márciusától „havi rendszerességűek lesznek, illetve amikor nagy tömegekre lesz szükségünk és kiemelkedő nemzeti események alkalmával.”

A teljes cikk itt olvasható.

Izrael lézerrel lőné ki a gázai bombalufikat

A „Könnyű Penge” névre hallgató új elhárítórendszer könnyedén beméri a támadó drónokat illetve robbanó lufikat, és lézernyalábbal azonnal hatástalanítja is azokat.