A Templom-hegyen is provokál a Netflix Messiása

Ismét hallat magáról az amerikai mozicsatorna új sorozata, amely ugyan csak a jövő héten debütál, de már nem először sikerült vitákat generálnia.

„Igen, a film provokál. De az, hogy provokatív, még nem jelenti azt, hogy sértő lenne”

– mondta az AFP-nek a film kitalálója.

Michael Petroni nyilatkozatát talán azért is vehette át a The Times of Israel, mert a január elsején induló 10 részes sorozat legújabb részleteinek kiszivárogtatása alapján a film a jeruzsálemi Templom-hegyen is játszódik.

A Templom-hegy a zsidó és a muszlim vallás szent helye, politikától és ideológiáktól terhelt helyszín, amely a világ egyik legvitatottabb területének számít. Éppen ezért onnan bármit is bemutatni azonnali hírérték. Ezzel tökéletesen tisztában vannak az alkotók is, akik elsősorban arra számítanak, hogy a thriller széria hőséről és hatásáról inkább valódi viták lesznek mintsem puszta „hangoskodás”.

Eddig ugyanis többnyire negatív előjelű kritikák jelentek meg a film korábban nyilvánosságra került részleteiről. „Iszlám-ellenesnek, és ördögi propagandának” állították be a Change.org aktivistái, akik a film bojkottjára is felszólítottak.

A The Times of Israel mostani beszámolója szerint a Templom-hegy környezetét nagy költséggel kellett rekonstruálniuk, az ismert politikai helyzet miatt a valódi helyszínen ugyanis nem tudtak forgatni az alkotók.

A Netflix Messiah címet kapó szériájában a főszereplő egy szír menekült, akiről előbb-utóbb szerte a világon azt feltételezik, hogy egyfajta megváltó lehet, és aki – hiába az amerikai és más országok titkosszolgálati kontrollja –, az egész emberiséget felbolydítja a fellépésével.

Messiah | Season 1 Official Trailer | Netflix

Who do you think he is? Watch Messiah on Netflixhttps://www.netflix.com/title/80117558SUBSCRIBE: https://bit.ly/29qBUt7About Netflix:Netflix is the world’s l…

Michael Petroni elismerte, hogy a Netflix „ideges volt” az együttműködésük elején. Elképzelhető, hogy ha a forgatókönyvírónak nincs olyan hitele, mint amilyenre az Oltári fiúk vagy az A rítus bemutatását követően szert tett, akkor aligha kapott volna zöld utat a filmhez.

Ezzel együtt az alkotók mindegyike tudja, komoly tétje van a január elején induló szériának, amely siker esetén minden bizonnyal újabb évadot is megélhet. Ellenkező esetben azonban akár vissza is vetheti az alkotók karrierjét – nem is beszélve a vallási fanatikusok esetleges személyes indíttatású akcióiról.

Az biztos, hogy még a premier előtt igyekeztek leszögezni, hogy bár a hollywoodi produkció tabukat döntöget, mégis próbál maximálisan „szuper érzékeny” lenni.

Szíriai menekült lenne az új messiás?

A Netflix új sorozatában egy semmiből feltűnt, Jézus-kinézetű szír férfi Isten fiának mondja magát, csodákat tesz, százezrek követik, de amerikai és izraeli ügynököknek gyanússá válik a dolog.