Szíriai menekült lenne az új messiás?

Messiah címmel egy tízrészes minisorozattal indítja a 2020-as évet a Netflix, amelyben egy semmiből feltűnt, Jézus-kinézetű szír férfi Isten fiának mondja magát, csodákat tesz, százezrek követik, de amerikai és izraeli ügynököknek gyanússá válik a dolog, ezért nyomozásba kezdenek.

A streamelős csatorna Messiah című új thrillerszériájának A kárhozottak királynője, az Oltári fiúk és A rítus forgatókönyvírójaként ismert Michael Petroni az ötletgazdája, és Michelle Monaghan (Hideg nyomon, Durr, durr és csók, Mission: Impossible filmek) az egyik főszereplője – írja a port.hu.

Monaghan egy CIA-ügynököt alakít, aki egy rejtélyes ügyben kezd el nyomozni: egy Szíriából érkezett férfi azt állítja magáról, hogy az apja üzenetét jött elmondani – az apja pedig nem más, mint Isten. A jelek szerint ez az új messiás ráadásul valóban képes csodát tenni, így rengeteg követője lesz, a CIA-ügynök azonban gyanakszik, hogy nem csak egy szélhámosról van-e mégis szó – számol be a portál a sorozat történetéről.

„A semmiből jött és nem tudjuk, hogy kicsoda”

– mondja a sorozatban Eve Geller ügynök a New Yort Post cikke szerint, hozzátéve, hogy követőinek tömege talán komoly veszélyben van.

„Akár egy hadsereget is létrehozhat és a halálba vezetheti őket”

– teszi hozzá a CIA-ügynök.

MESSIAH Season 1 Official Trailer (2020) Netflix Series

MESSIAH Season 1 Official Trailer Movie in stream 2020.© 2019 – Netflix

A Port ismertetése szerint a Messiah cselekménye közben a történetet más karakterek szemszögéből is megismerik a nézők, például egy izraeli Moszad-ügynök, egy texasi prédikátor és a lánya, egy palesztin menekült, és az esetet feltáró újságírónő nézőpontjából.

Az új messiást Mehdi Dehbi (Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma) alakítja.

A Messiah egy provokatív és izgalmas thriller, amely bemutatja hit és a manipuláció erejét a közösségi média korában – írja róla a Collider.