Szexuális zaklatási botrány a Palesztin Hatóság vezetésében

A Palesztin Hatóság vezetője, Mahmud Abbasz kénytelen igen kellemetlen üggyel foglalkozni, miután a vezetés köreiben szexuális zaklatásról szóló botrány robbant ki – írja a Mako.net izraeli hírportál.

A Palesztin Hatóság vezetőjéhez közelállók elmondása szerint Abbasz “majd felrobban a dühtől”. A vádak szerint a hatóság több felső vezetője érintett szexuális zaklatásban és egyéb zárt üzenet-csoportokban történt szexuális tartalmú üzenetek küldésében, mely rendkívül rossz fényt vet a Palasztin Hatóságra nézve.

A hatóság végrehajtó bizottságának elnöke, Jibril Rajoub egy, a vezetésnek küldött üzenetében azzal vádolja Husszein al-Seikhet, az izraeli kapcsolatokért felelős minisztert, hogy beosztottjait “szexuálisan zaklatja és ruha nélküli képeket küldözget magáról”.

Palesztin Hatóság: betiltották a gyermekházasságot, de maradhatnak kiskapuk

Egy gázai felmérés szerint a palesztin feleségek 5 százaléka 15. életévét sem töltötte be, 37 százalékuk pedig 18 év alatti volt a frigy megkötésekor.

A vádak másik célpontja a Palesztin Hatóság biztonsági erőinek parancsnoka, Majad Faraj tábornok, aki korábban Rajoub alatt szolgált és a titkosszolgálatot vezette.

Rajoub üzeneteit megmutatták Mahmud Abbasznak, a Palesztin Hatóság elnökének, akit rendkívüli módon feldühített az eset, Betlehemben pedig, Faraj tábornok lakhelyén pedig Rajoubot nemkívánatos személynek nyilvánították.

Rajoub most azzal védekezik, hogy az üzenet véletlenül ment ki majd száz palesztin vezető telefonjára, a Fatah pedig minden erejével igyekszik elsimítani a botrányt.