Ismét rakétázták Gázából Izraelt, válaszul a hadsereg a Hamász fegyvergyárát bombázta

Csütörtök hajnalban Szderot városában megszólaltak a légvédelmi szirénák, a Vaskupola rendszer hatástalanította a Gázából Izrael déli részére kilőtt rakétát.

A szirénák hajnali fél háromkor szólaltak meg, az érintett terület lakói azonnal légvédelmi óvóhelyre menekültek. Személyi sérülésről nem érkezett hír – adta hírül az izraeli hadsereg közlése alapján a The Times of Israel.

A rakétát egy nappal azután lőtték ki a gázai terroristák, miután az izraeli hadsereg hatástalanított egy fegyveres palesztint, aki az Izrael-Gázai határon próbált átszökni.

Az éjszakai felvételen  a gázai fegyveres épp az izraeli határon próbál átszökni

A rakétatámadás után néhány órával az izraeli hadsereg vadászgépei csapást mértek a Hamász egyik észak-gázai fegyvergyárára, ami egyértelművé tette, hogy Izrael a palesztin terrorszervezetet tartja felelősnek a rakétatámadásért.

Pénteken, az incidenseket követően néhány ezer palesztin tüntetett a gázai övezet határánál, néhány százan az izraeli védelmi erőkkel is összecsaptak, miután a Hamász fennállásának 32 évfordulóját ünnepelte.

Az összecsapásokban, melyben palesztinok Molotov koktélokat és más tárgyakat is dobtak izraeli katonákra, a gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint öt palesztin sérült meg.

A Hamász 1987-es alapításának évfordulóját Gáza-szerte több helyen megünnepelték, sok száz résztvevővel.

Erdogan támogatásával szerveznek terrorakciókat izraeli civilek ellen

Az izraeli elhárítás szerint a Hamász gyilkos terrorakcióit török állami háttértámogatással szervezik a Boszporusz partjáról.