Fricz Tamás Sorost és Rotschildet emlegetve ment neki Greta Thunbergnek

„Greta Thunberg elárulta magát: a klímavédelem humbug” – ezzel a címmel közölt publicisztikát a Magyar Nemzetben Fricz Tamás politológus.

Önmagában a Greta-jelenség bírálatával, a baloldali mainstream által erősen eltúlzott klímakérdés kritikájával természetesen nem lenne gond, így azzal sem, hogy élesen reagált a lány és két másik aktivistának azon cikkére, amelyben azt írják: „Ezt a válságot az elnyomók gyarmatosító, rasszista és patriarchális rendszerei teremtették és táplálják. Le kell bontanunk mindent!”

Fricz — a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tudományos főmunkatársa, korábban az MTA Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, majd a XXI. Század Intézet tudományos igazgatója, jelenleg a kormányközeli Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum egyik szóvivője — azonban ilyen érvekkel, indulatokkal megy neki a klíma-ikonnak, hogy néhány idézetet hozzak az írásából:

„…a klímavédelem és klímahisztéria nem más, mint a globális pénzügyi és politikai elit legújabb, agresszív eszköze a jelenlegi, még nemzetállamokra épülő rendszer lebontására és a világkormányzás létrehozására.”

„…őrá majd úgy hallgatnak a világ kozmopolita Y és Z generációi New Yorktól Budapestig, mintha valóban megfellebbezhetetlen igazságokat mondana ki, feladatokat és célokat fogalmazna meg a világ, a kormányok és az emberiség számára.

Ismerjük el, Rotschildék, Goldsmithék, Sorosék stb. – vagyis a globális elit – jól felépített terve ez.

Egyben mondjuk ki: ennél gonoszabb, hidegfejűbb és kegyetlenebb terv kevés volt eddig (bár volt természetesen).”

„…a klímavédelem és „klímavészhelyzet” ürügyén felépítsék a szép, új világot, amelyet ők kormányoznak és egyben ők is ellenőriznek (ahol megszűnik a demokrácia).”

„…egy adott pillanatban a világmozgalom szakrális vallási vezetőjével hirtelen kimondatják-leíratják, hogy a klímavédelem persze fontos, de a legfontosabb mégiscsak a jelenlegi, keresztény értékekre, nemzeti öntudatra és hagyományokra épülő euroatlanti világ – „rendszer” – leépítése.”

A Soros, Rothschild stb. által nevesített globális pénzügyi és politikai háttérhatalom, amely bábként rángatja a fiatal lányt, csak hogy lerombolhassák a nemzetállamot, a keresztény értékeket és a nemzeti öntudatot, hogy létrehozhassák a globális világkormányzást.

Ezt lényegében magyarázni is felesleges, teljesen egyértelmű asszociációkat ébreszt: régi idők antiszemita toposzait idézi fel.

Greta és a zöld forradalmi rombolók

A világvégéről szóló látomások veszélyesek, mert abszolút felelőtlenségre és dühös rombolásra csábítanak. Krisztina Koenen publicisztikája.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.