A BDS-mozgalom aktivistái zsidókból és arabokból álló delegációt provokáltak Madridban

A delegáció egy nemzetközi konferencián vett részt, melynek témája az Európai Unió nemrég bevezetett, a ciszjordániai zsidó telepekről származó áruk megkülönböztető jelzésére vonatkoztató rendelete elleni fellépés volt. A BDS-mozgalom aktivistái bekiabálásokkal és kis híján erőszakig fajuló sértegetésekkel zavarták meg az eseményt – számol be az incidensről a Mako izraeli hírportál.

A BDS-aktivisták palesztin zászlókat lobogtatva támadtak neki a delegáció vezetőjének. Yossi Dagan, a júdea-szamáriai térségi tanács elnöke válaszul azt mondta „Nem félünk tőletek! A BDS-féle antiszemitizmus nem fog győzedelmeskedni!”

A rendzavarók Dagant „háborús bűnösnek”, a delegáció arab résztvevőit „árulóknak” titulálták, akik „pénzért eladták a lelküket Izraelnek”.

A konferencia résztvevői értesítették a rendfenntartókat, akik a zsidó-arab delegáció tagjait biztonsági okokból a szállodájukba kísérték vissza. Programjuk szerint azonban madridi egyetemeken is tartanak majd előadásokat, ahol félő, hogy a BDS fokozott jelenléte miatt további incidensek lehetnek.

„Azért jöttünk Madridba, hogy fellépjünk a BDS mozgalom ellen. Az ilyen incidensek emlékeztetnek bennünket arra, mennyire fontos is ez a küzdelem”

– nyilatkozta Dagan.

„Tucatnyi gyűlölködő támadt ránk, ami jól mutatja a BDS igazi arcát. Nem az arabok érdekeit nézik, nem érdeklik a humanitárius okok sem, egyedül Izrael és a zsidók gyűlölete. Sajnos biztos vagyok abban, hogy ha nincsenek ott rendfenntartók, rosszabbul is végződhetett volna ez az este” – tette hozzá a júdea-szamáriai térségi tanács elnöke.

Viszlát kivonulás, helló szuverenitás: a telepesek diadala

A telepeseknek már az annektálás sem elég: szuverenitást akarnak.