Golden Globe-díjra jelölték Sacha Baron Cohent

Sacha Baron Cohen a Netflix új, saját gyártású filmjében minden idők egyik leghíresebb izraeli kémét, Eli Cohen-t alakítja.

Az elmúlt években Sacha Baron Cohen többek közt olyan sikerfilmekkel tett szert nagy népszerűségre, mint az Ali G, a Borat, a Bruno, A Diktátor vagy a Grimsby fivérek. Legutóbb pedig a The Spy (A kém) című Netflix-filmben alakított óriásit — amiért hétfőn Golden Globe-díj jelölést is kapott.

„Nagyon büszke vagyok a The Spy-ra” — írta a bejelentést követően Twitter oldalára a brit származású színész. „Ezt az elismerést meg szeretném osztani Eli Cohen családjával és mindenkivel, aki dolgozott a filmen” — tette hozzá.

Mint korábban beszámoltunk róla, Cohen története rendkívül érdekes és tragikus, miután a Szíriában szolgálatot végző kém nagyban hozzájárult az 1967-es hatnapos háború izraeli sikeréhez.

Eli Cohen özvegye szerint pontatlan a Netflix sorozata

Nadia Cohen nem lelkesedik a híres izraeli kém életéről készült alkotásért, mely szerinte tele van hazugságokkal.

A hatrészes „minisorozat” forgatásának egy része hazánkban zajlott, a film rendezője pedig az a Gideon Raff, aki a világsikerű Homeland című amerikai sorozat alapjául szolgáló Prisoners of War című izraeli sorozatot is jegyezte.

A soron következő, 77. Golden Globe díjátadó gálára 2020 január 5-ig kell várniuk a filmvilág szerelmeseinek.