Csehországi vérengzés: öngyilkos lett az elkövető

Öngyilkosságot követett el az a férfi, aki kedd reggel az ostravai egyetemi kórházban megölt hat embert – értesült a cseh közszolgálati televízió.

A rendőrség ezt egyelőre nem erősítette meg. A televízió úgy tudja, hogy az elkövető holttestét a rendőrség az Ostrava melletti Hlucínben találta meg.

Az eset a Prágától 350 kilométerre keletre lévő, Morvaország és Szilézia határán fekvő iparváros 1200 fekvőhelyesen egyetemi kórházában történt.

Jan Hamácek cseh belügyminiszter szerint a fegyveres a járóbeteg-ellátójában lezajlott lövöldözés után elmenekült. A rendőrség különleges egységei, köztük gyorsreagálású osztagok kommandósai érkeztek a helyszínre, és rendőrségi helikopterek is részt vesznek a támadó utáni hajszában a városban.

Jirí Havrlant kórházigazgató azt mondta, hogy a lövöldözés negyed nyolc körül történt a kórház traumatológiai osztályán. A támadó a váróteremben lövöldözött. Négy ember a helyszínen meghalt, ketten pedig műtét közben haltak bele sebesüléseikbe. Az igazgató szerint a halálos áldozatok közül négy férfi és két nő.

Mások is megsebesültek, többük súlyosan, de a közlések szerint már nincsenek életveszélyben.

Élőben közvetítette ámokfutását a holokauszttagadó gyilkos

Két ember életét vesztette, ketten pedig megsérültek, amikor a támadó agyonlőtte őket Halle-ban a zsinagóga közelében, Jom Kippur napján.