Boris Johnson kóser fánkkal kampányol

A brit miniszterelnök a jövő heti választások előtti kampányhajrában még feltűrte ingujját, és egy londoni kóser pékségben brexites süteményekkel igyekezett támogatókat gyűjteni.

Boris Johnson felkötötte “Get Brexit Done” feliratú kötényét, és az észak-londoni, zsidók által sűrűn lakott Golders Green egyik kóser pékségében, a Grodzinski Bakery-ben fánkosztásba kezdett — írja a The Times of Israel.

A tulaj, Eddie Ezekiel a kérdésre, vajon alkalmazni fogja-e ezek után a miniszterelnököt pékségében, viccesen csak annyit felelt: „azt hiszem ettől félnek a pékjeim is.”

A péksütemények osztása közben Johnsonhoz a kerületet képviselő konzervatív politikus, Mike Freer is csatlakozott. Míg ő a miniszterelnökkel, kihívója, a zsidó származású liberális demokrata Luciana Berger, aki az antiszemita botrányok miatt vált ki a Munkáspártból, Hugh Grant színésszel kampányol a Brexit ellen.

Johnson szorgalmazta az előrehozott brit  decemberi választásokat, annak reményében, hogy többségi támogatás megszerzésével megszüntesse a Brexittel kapcsolatos patthelyzetet. Állítja, ha a konzervatívok többséget szereznek, akkor ráveszi a Parlamentet, hogy ratifikálja a Brexit megállapodást, és akkor a jelenlegi január 31-i határidővel távozhat az Egyesült Királyság az EU-ból.

Hugh Grant zsidó származású képviselőjelölttel kampányol

Az ismert brit színész Luciana Berger, az angol Liberális Demokraták képviselőjelöltjének kampányát erősíti, miután az hátat fordított korábbi pártjának, a brit Munkáspártnak.