Egy palesztin professzor szerint Izraelben soha nem éltek zsidók

Az egyetemi tanár azt állította a palesztin tévében, hogy a zsidók 70 éve jelentek meg Palesztinában.

Az elmúlt hónapokban négy palesztin „szakértő”, köztük a Palesztin Hatóság kulturális minisztere, valamint egy politikatudomány professzor, egy régész és egy író is szerepelt a palesztin televízióban, ahol elképesztő állításokat tettek Izrael történetével kapcsolatban – számolt be a Jerusalem Next.

„A zsidók azt állítják, hogy már kétezer éve itt voltak Palesztinában. Ha megnézzük a történelmet, akkor láthatjuk, hogy a múltban nem éltek Palesztinában, hanem megszállóként érkeztek, kevesebb, mint 70 évvel ezelőtt. Azóta olyan hódítók, mint korábban a hüszkoszok, a bizánciak, a perzsák és a brit gyarmatosítók. A kánaánita palesztin nép azonban legyőzte őket és továbbra is itt él a földjén”

– állította novemberben a palesztin állami televízióban Riyad Al-Aileh, az Al-Azhar Egyetem politikatudományi professzora.

Korábban maga Mahmud Abbász a PH vezetője is tett hasonló kijelentéseket.

Fotó: Palestinian Media Watch.

Az ókortörténészek szerint nincs összefüggés a Palesztina területén élő arabok és a kánaániták között. A palesztinok mindig arabként definiálták magukat, akiknek egy része vélhetően Irakból, egy másik része Egyiptomból érkezett. Azonban az elmúlt években a palesztinok előálltak a kánaánita eredettörténettel, amivel jogalapot akarnak adni nemzeti követeléseiknek.

Haidar Massad palesztin szerző meg is erősítette az eredeti arab mítoszt a palesztin tévében, ő ugyanis azt nyilatkozta, hogy azért nem éltek soha zsidók a palesztin földön, mivel az mindig arab volt”.

Netanjahu: a DNS bizonyítja, hogy a palesztinok nem őshonosok a Szentföldön

Nem a filiszteusok leszármazottai a mai palesztin arabok, mert amíg utóbbiak az Arab-félszigetről, addig az előbbiek Dél-Európából származnak — írta Izrael miniszterelnöke.

Egy másik palesztin vendég pedig azt vonta kétségbe, hogy a zsidóságnak köze lenne Jeruzsálemhez.

Izrael tisztában van azzal, hogy nem köti őket semmi Jeruzsálemhez, és nincs közük a történelméhez, a földrajzához és a jövőjéhez sem. Mikor Izrael azt a hazugságot ünnepli, hogy «3000 éves zsidó történelmük van Jeruzsálemben», akkor erre azt mondjuk, hogy mi 7000 éve élünk Jeruzsálemben. Mi, a kánaániták voltunk az elsők, akik több mint 6000 évvel ezelőtt felépítettük Jebust”

– mondta Atef Abu Saif palesztin író, aki egyben a PH kulturális minisztere is.

A palesztin reggeli műsorban az író azt is hozzátette, hogy a zsidók egyetlen követ sem találtak, ami igazolhatná a jelenlétüket”.

Ezt a nézetet visszhangozta Abir Zayyad palesztin archeológus, aki novemberben szintén vendége volt a palesztin tévének, ahol azt állította, hogy egész Palesztina területén nincs egyetlen olyan lelet, ami arra utalna, hogy a zsidók már 3000 éve is ezen a földön éltek.

Bizonyítékot találtak Dávid és Salamon királyságának létezésére

Háromezer éves, masszív várfalat találtak Izrael középső részén, amely az ásatásokat vezető régészprofesszor szerint a Bibliában szereplő Júdai Királyság létét bizonyítja.