Jeremy Corbyn nagyon sajnálja pártja antiszemitizmusát

A brit Munkáspárt elnöke egy tévéinterjúban a riporterek nógatására nagy nehezen kimondta, hogy sajnálja, ami antiszemitizmus terén náluk történt, de hozzátette, hogy éppen ő az, aki lépéseket tesz az amúgy más pártokat is érintő zsidógyűlölet ellen – írja a The Jerusalem Online.

Corbynt a brit ITV This Morning című reggeli műsorában kérdezték pártja antiszemitizmusáról, valamint arról, hogy nem sikerült megfelelően kezelni ezt a problémát.

„Tényleg nagyon sajnálok mindent, ami történt, de szeretném világossá tenni: én vagyok az, aki kezeli és kezelte ezt”

– mondta a Munkáspárt vezetője.

„Más pártokat is érint az antiszemitizmus, hívtak vissza jelölteket a Liberális Demokraták, a Konzervatívok és mi is emiatt. Mi semmilyen formában sem fogadjuk el”

– tette hozzá.

„Amikor a párt elnöke lettem, nem volt olyan protokoll, amely az antiszemitizmussal kapcsolatos ügyeket kezelte volna. Én vezettem be azokat. Arról is gondoskodtam, hogy a súlyos esetekben gyors legyen az eljárás, valamint bevezettem egy oktatási programot is az ügyben”

– fogalmazott Corbyn.

Daytime exclusive: Jeremy Corbyn | This Morning

Subscribe now for more! http://bit.ly/1JM41yFHolly and Phillip put the questions to Jeremy Corbyn ahead of the general election on Dec 12th.Broadcast on 03/1…

A műsorban Ephraim Mirvis brit főrabbi kijelentésére is rákérdeztek, miszerint a brit zsidók „igazolhatóan aggódnak” amiatt, hogy esetleg miniszterelnökké választják. Corbyn szerint azt kellene megnézni, hogy a rabbi miről is beszél.

„Nem keresett meg az ügyben, de nagy örömmel találkozom vele, beszélek vele, nagy örömmel beszélek társadalmunk zsidó közösségének bármely képviselőjével, mert elismerem, hogy az antiszemitizmus egy méreg, amely nagyon veszélyes”

– mondta Corbyn.

Corbyn elbeszélgetne a brit főrabbival

Canterbury érsekét is kerekasztal beszélgetésre invitálta nem sokkal azután, hogy a zsidó vezető aggodalmának adott hangot a Munkáspártban eluralkodó antiszemitizmus miatt.