Brutálisan megvertek Londonban egy ortodox rabbit

london zsidónegyed/ london jewish/ szabad felhasználású kép

A két tinédzser elkövető azt kiabálta, hogy „öld a zsidót” és „sz**os zsidók.”

Az incidens péntek este történt London Stamford Hill negyedében, amely Európa legnagyobb ortodox zsidó közösségének ad otthont — írja a The Jerusalem Post. 

london zsidónegyed/ london jewish/ szabad felhasználású kép
London, stamford Hill. Fotó: CC BY-SA 2.0 / kafka4prez.

Az incidens pénteken este 21:45-kor történt, a sábát beállta után. A támadást a média információi szerint két tinédzser követte el, akik antiszemita trágárságokat kiabáltak a verés közben.

Az elmúlt években nagyon megromlott London közbiztonsága és különösen megnövekedett az erőszakos bűncselekmények száma.

A Cionista Világszövetség helyettes-vezetője Yaakov Hagoel néhány napja azt nyilatkozta, hogy a brit zsidók félelemben élnek. Ennek oka szerinte, hogy nincs már biztosítva se a biztonságuk, se a jövőjük.

Herschel Gluck rabbi, a Shomrim Stamford Hill brit zsidó polgárőr csoport vezetője számolt be először az incidensről facebook oldalukon.

„Ahhoz képest, hogy a kormány azt állítja, foglalkozik az antiszemitizmus kérdésével, ez az incidens csak a legújabb azoknak a sorában, melyeket nem követ hiteles válaszlépés”

— jelentette ki a rabbi, aki cselekvésre szólította fel a hatóságokat.

Shomrim (Stamford Hill) on Twitter: „#HateCrime #AntiSemitisimAmhurst Park #N16 Fri 21.45, senior Rabbi visiting the UK was subject to a vicious unprovoked assault and beating whilst the 2 attackers screamed „Kill Jews, F.. Jews” cad 6332 30/11/19 pic.twitter.com/S91kFF8EGv / Twitter”

HateCrime #AntiSemitisimAmhurst Park #N16 Fri 21.45, senior Rabbi visiting the UK was subject to a vicious unprovoked assault and beating whilst the 2 attackers screamed „Kill Jews, F.. Jews” cad 6332 30/11/19 pic.twitter.com/S91kFF8EGv