Hágai késeléses merénylet: a rendőrség egy észak-afrikai férfit keres

Többen megsebesültek a hollandiai Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcájában pénteken, egy kora este elkövetett késeléses támadásban – közölte a holland rendőrség információira hivatkozva a helyi sajtó.

A rendőrség Twitter-üzenetében egyelőre arról számolt be, hogy a mentőszolgálatok a helyszínre érkeztek, és megkezdték a sebesültek ellátását.

Holland lapok szerint a támadás a Grote Marktstraat-on történt, a Hudson’s Bay bevásárlóközpont környékén, amely a Black Friday miatt még a szokásosnál is zsúfoltabb volt. A rendőrség egy észak-afrikai származású, sálat és szürke ruhát viselő 45-50 év közti férfit keres. A tett oka még ismeretlen, tehát még nem tudni, terrortámadás történt-e.

A helyi sajtó információi szerint a férfi nem célzottan támadt, hanem véletlenszerűen sebesítette meg a közelében tartózkodó járókelőket.

A rendőrség információi szerint hárman sérültek meg a késes támadás következtében. A környéket a rendőrség lezárta, a mentők a helyszínen vannak.

Mint arról beszámoltunk, ma Londonban ketten meghaltak azok közül, akiket megkéselt egy férfi a London hídon délután két óra körül.

A férfin a támadás közben egy robbanómellény-utánzat volt. A járókelők teperték le a földre, elvették a kését, majd a megérkező gépfegyveres rendőrök félrehúzzák a támadóval dulakodó embereket, majd egyikük lelövi a földön fekvő késelőt.

Ketten meghaltak a londoni késes támadásban

A Scotland Yard péntek este bejelentette, hogy a gyanúsítottat a rendőrök agyonlőtték.