Fegyveres neonácikra csapott le az olasz rendőrség

Új náci pártot alapítottak Olaszországban. Olyan radikális fajgyűlölőket toboroztak, akik fegyverekkel is képviselték volna a faji felsőbbrendűségen alapuló nézeteiket.

16 olasz város 19 lakásában foglaltak le nagy mennyiségben fegyvereket, lőszereket és más harci eszközöket számos náci-fasiszta ideológiához kapcsolódó tárggyal együtt. A rendőrség két éve tartó vizsgálatának eredményeit a napokban hozták nyilvánosságra

írja az izraeli Háárec hírportál.

Azt pontosan nem közölte a hatóság, hogy hány embert vettek őrizetbe, azt azonban tudni, hogy a szervezet Hitler Német Nemzetiszocialista Munkáspártját vette alapul akkor, amikor úgy határozott, ennek az olasz változatát kívánja létrehozni. Az Olasz Nemzetiszocialista Pártról a rendőrség megállapította, hogy jó kapcsolatokat ápolt Portugáliában, Angliában és Franciaországban működő radikálisokkal is.

Fotó: The Italy Local – blogspot

Szicíliától egészen az északi Alpokig bezárólag terjedt ki a neonácik hálózata, amelynek tagjai változatos és hatalmas mennyiségű náci relikviát birtokoltak. A jelentések szerint

egy nyíltan idegengyűlölő, náci és antiszemita mozgalmat sikerült fejleszteniük, egészen a mostani leleplezésig.

Brutális WhatsApp „Soá-partira” csaptak le olasz rendőrök

Aberrált és kegyetlenkedő tizenéves fajgyűlölőket kapcsoltak le Olaszországban, akik a közösségi médiafelületen terjesztették gyűlölködő, uszító üzeneteiket.