Brutális WhatsApp „Soá-partira” csaptak le olasz rendőrök

Aberrált és kegyetlenkedő tizenéves fajgyűlölőket kapcsoltak le Olaszországban, akik a közösségi médiafelületen terjesztették gyűlölködő, uszító üzeneteiket.

Brutális gyermekpornográfiát, terrorizmust méltató, rasszista és zsidógyűlölő tartalmakat is találtak olasz rendőrök azoknak az olasz tinédzsereknek a telefonján, akik a WhatsAppon “The Shoah party” csoportjukban terjesztették sajátságos nézeteiket

írja a Jerusalemonline.com.

A január óta tartó nyomozás során 13 olasz tartományban összesen 25 ember, közöttük 16 kiskorú, néhány 13 éves és nyolc 18-19 éves fiatal ellen indult eljárás.

Az esetre az egyik kiskorú édesanyja hívta fel a hatóságok figyelmét azok után, hogy gyermeke telefonján találkozott a csoport gyűlölködő és aberrált tartalmú kommunikációjával.

A rendőrök által lefoglalt telefonokon és személyi számítógépeken „példátlan erőszakra” és „kimondhatatlanul brutális” tartalmakra leltek – írja a lap olasz forrásokra hivatkozva.
Az ISIS-terroristáinak, Mussolini és Hitler tetteinek magasztalása mellett többek között egy 11 éves gyermek megerőszakolásáról és egy újszülött kínzásáról is voltak mozgóképek.

Az esetről a La Stampa is beszámolt. Az olasz napilap kiemelte, hogy rasszista és emberi méltóságukban megsértett afrikai éhezőkön való alpári gúnyolódás mellett a csoport kommunikációja tele volt antiszemita becsmérlésekkel is. A holokauszt dicsőítése mellett az olasz diákok olyan vicceket is megengedtek maguknak mint például:

A zsidók csak üzemanyagok. Hol van egy öngyújtó?

Hitlerrel és Mussolinivel adnak el borokat Olaszországban

„Mi nem politizálunk. Nincsenek önkényuralmi jelek a montázsainkon, nem uszítunk gyűlöletre” – állítja lapunk kérdésére az indulatokat kiváltó borászat vezetője.