„Ha nem marad Netanjahu, akkor vége van Izraelnek”

„Ha nem marad Netanjahu, akkor a végzetes kétállami megoldás jön” – írja publicisztikájában Mark Langfan az Arutz7 izraeli hírportálon.

„Nem vagyok Netanjahu-támogató. Nem vagyok Netanjahu-rajongó sem. Bevallom, szerintem Netanjahu nem áll ki elég karakteresen a kétállami megoldás ellen” — kezdi írását az izraeli szerző. De, és ez egy fontos “de” — egyelőre Netanjahu tűnik a legmegfelelőbb embernek, aki megállíthatja Benny Ganzot és a vele egy platformon lévő kétállam-hívőket, akiket ráadásul Izrael-gyűlölő arab képviselők is támogatnak.

„Ha Ganzból miniszterelnök lesz, és a tisztelt olvasó hozzám hasonlóan más országnak is állampolgára, az a másik útlevél még fontos lehet” — figyelmeztet a cikk. „Ha a Likud párt elárulja Netanjahut és kifarol mögüle, nemcsak a pártnak lesz vége, de lehet, hogy Izraelnek is”. Ha nem Netanjahu ugyanis a miniszterelnök, 2022-ben Tel-Avivot 300 kilós, Júdea-Szamáriából érkező bombák fogják ostromolni — írja Langfan.

A szerző leírja, hogy néhány éve találkozott Ganzzal és azonnal érezte, hogy Ganz titokban a kétállami megoldásban hisz. „Vagy fél óráig mutattam neki azt a 3D-s térképet, amit Izraelről készítettem. Nagyon udvarias voltam, de láttam rajta, hogy elrejti, amit valójában gondol”.

Amikor Langfan megmutatta neki azt a sávot, mely júdea-szamáriai potenciális rakétakilővő állásokat mutat és ahonnan Tel-Aviv bármilyen rakétával könnyedén elérhető, mindössze annyit mondott: “Erősek vagyunk!” „Megkérdeztem tőle, hogy arra gondol, hogy elég erősek ahhoz, hogy újra visszafoglaljuk Júdea-Szamáriát, ha arról van szó”? Azt válaszolta: “Igen, elég erősek ahhoz hogy ismét elfoglaljuk, ha kell.” Akkor kiábrándultam Gantzból, azonban udvarias voltam és még elvittem ebédelni a drága Four Seasons szállodába. Nyilvánvaló volt számomra, hogy ha ő lenne a miniszterelnök, Júdea-Szamáriában palesztin államot hozna létre.

A baloldal és néhány hataloméhes likudos el akarja mozdítani Netanjahut, amikor a politikus padlón van. Pedig nem helyes Netanjahut elárulni, csak azért, mert most gyenge. Amikor Ganz azt mondja, “erősek vagyunk”, nem arra gondol, hogy “erősek ahhoz, hogy megvédjük magunkat az arab és a muszlim világ gyűlölete ellen”.

Benny Ganz arra gondol, hogy “erősek vagyunk, és az se baj, ha kicsit gyengébbek leszünk, így megengedhetjük magunknak, hogy létrejöjjön egy palesztin állam, ahonnan rakétákat lőnek majd Tel Avivra.”

Ganz valóban erős, amikor sereget kell hadba állítani — írja a szerző. „De ez mindössze harci vágy. Ha Ganz hatalmat kap, egyoldalúan kivonul majd Júdea-Szamáriából és akkorra már hiába mondja, hogy erős, mert addigra már igen gyenge lesz”. A szerző szerint ha Ganz azt gondolja, hogy legrosszabb esetben ismét bevonul majd Júdea-Szamáriába, nagyon téved.

„Netanjahuval sohasem találkoztam. Pontosabban ez így nem igaz. Találkoztam vele és udvariatlanul penderített ki engem és apámat a Likud irodájából, mikor az Izraelt ábrázoló 3D-s térképet mutattam meg neki”. Ennek ellenére a szerző azt írja: „Hogy azt gondolnám, hogy Netanjahu tökéletes? Egy cseppet sem. Azt azonban jó tudni, hogy a baloldal örül, hogy a Likudban is akadnak, akik Netanjahu ellen fordultak. Ezért Netanjahut védeni egyelő Izrael védelmével”.

Nélküle a Likud és a jobboldal szétesik.

„Földön fekvőbe nem rúgunk, pláne ha az egy hős, aki egymaga áll ellen a kétállami megoldásnak, s ezzel Izraelt védi”. Ezért kell Netanjahu mellett kitartani a végsőkig, máskülönben Izraelnek hamarabb lesz vége, mint gondolnánk — zárja cikkét a szerző.

J Street, az Izrael-ellenes szörnyszervezet

Bár Izrael-pártinak nevezik magukat, a J Street mindent megtesz, hogy éket verjen Izrael és az Egyesült Államok közé – írja David Weinberg a The Jewish Press oldalán.