Zsidó családot inzultáltak a londoni metrón, muszlim nő kelt a védelmükre

Elfogták azt a férfit, aki a kipában utazó apukát és két kisfiát támadta le bibliai idézetekkel a londoni metrón. Az esetről készült felvétel gyorsan terjedt a közösségi oldalakon, a nőt hőssé kiáltották ki, már nyilatkozott a BBC-nek, ahol elmondta, kétgyerekes anyaként újra megtenné.

Birminghamben fogta el a rendőrség azt a férfit, aki pénteken agresszívan lépett fel egy apukával és két kisfiával szemben, akik kipában utaztak a londoni metrón. A támadó zsidókkal kapcsolatos idézeteket olvasott fel a Bibliából, hangosan, közel hajolva hozzájuk. A rendőrség antiszemita gyűlölet-bűncselekménnyel gyanúsítja az elkövetőt, akit őrizetbe vettek.

Az esetről felvétel készült, amelyen látszik, hogy ketten is a segítségükre sietnek, egyikük egy fejkendős, muszlim nő, aki próbálja nyugtatni és jobb belátásra bírni a támadót, aki aztán a nővel kezd vitatkozni.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Közben a közösségi oldalakon hősnek kiáltották ki azt a muszlim nőt, Asma Shuweikh-t, aki segített a zsidó családon, megpróbálva nyugtatni a támadót.

„Két gyermek anyjaként tudom mit jelent átélni egy ilyen szituációt, és remélem, lesz aki rajtam is segít, ha hasonló helyzetbe kerülnék”

– nyilatkozta a nő a BBC-nek.

„Amikor elkezdett beszélni a gyerek felé, tudtam, hogy ezt nem hagyhatom, mondanom kell valamit. Két gyermek anyjaként ez borzasztó volt, nem ülhettem vissza, nézni, hogy mi történik. Hogy őszinte legyek, anyaként, vallásos muszlimként és ennek az országnak a polgáraként éreztem, hogy kötelességem mondani valamit. Úgy éreztem az incidens kezd irányíthatatlanná válni, már túl sok volt”

– fogalmazott Asma Shuweikh.

Corbyn államosítana, és azonnal elismerné a palesztin államot

A pártelnök visszautasította az antiszemitizmus-vádat, mondván, a brit zsidóknak semmi félnivalójuk nincs a Munkáspárttól.