Németh Zsolt: az iszlám vallási trendek „halálos fenyegetést jelentenek” a zsidó közösségek számára

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint a következdő években a migráció problémája marad a legfontosabb kérdés Európában — írja az MTI.

Németh Zsolt erről a Századvég Alapítvány által szervezett Téves értelmezés, hibás értékelés, morális meghátrálás – Az EU behódolása a tömeges migrációnak és iszlamizációnak című pénteki konferencia nyitóelőadásán beszélt Budapesten. Az elmúlt évek európai migrációs fejleményeiről a fideszes politikus úgy fogalmazott: „látnunk kell, hogy a probléma marad”, és a következő évek legfontosabb kérdése lesz Európában.

Várhelyi Olivérről, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős tagjelöltjéről úgy vélekedett: Európa jól jár azzal, ha magyar bővítési biztosa lesz. A szomszédságpolitikával is foglalkozó bővítési biztosnak egyúttal várhatóan a tömeges migráció és az iszlamizáció, valamint e két jelenség „közös területével” is foglalkoznia kell majd – jelezte a kormánypárti politikus.

Álláspontja szerint Magyarország jó pozícióból foglalkozhat ezekkel a kérdésekkel, ugyanis a bővítésben érdekelt országokkal jó kapcsolatokat ápol, a déli nyitásnak köszönhetően pedig nagyon szoros kapcsolatokat épített ki iszlám országokkal, amelyek közül Törökországot emelte ki.

A tanácskozás témája kapcsán Németh Zsolt a többi közt kifejtette, hogy „a muszlim vallási trendek” fenyegetést jelentenek a hagyományos társadalmakra, az emberi jogokra és a nők jogaira. A zsidó közösségek számára pedig „halálos fenyegetést jelentenek” – fűzte hozzá.

A zsidóság számára Budapest ezzel szemben a béke szigete – hangoztatta arra is kitérve, hogy a franciaországi zsidó közösség létszáma „radikálisan és rendkívül gyorsan csökken” az ellenük elkövetett brutális támadások miatt.

A migráció kihívásairól Németh Zsolt úgy vélekedett, hogy „a haszontalan aktivizmus” helyett valódi megoldásokat kell találni azokra.

A Századvég tájékoztatása szerint a magyar és nemzetközi szakértők részvételével szervezett konferencia célja, hogy rávilágítson azokra az okokra, amelyek Európa egyes országaiban gátolják a tömeges iszlám hátterű bevándorlás által gerjesztett problémák megértését és kezelését.

Az európai városi, szociális, kulturális és oktatási környezet egyes részei párhuzamos társadalmakká alakultak – állapítja meg írásos tájékoztatójuk, amely szerint ezek táplálják és ösztönzik a nem muszlimokkal szembeni ellenséges és gyűlöletkeltő magatartást, miközben elősegítik az európai nemzeti kultúráktól és társadalmaktól történő „felsőbbrendű elhatárolódást”.

Köszönetet mondott Orbán Viktornak Izrael és a zsidóság melletti kiállásáért az Európai Zsidó Szövetség elnöke

„A valódi vezetés ismérve kiállni valamiért, ami helyes és valami ellen, ami nem az, szemben akár egy nyilvánvaló konszenzussal is. Becsületességet, bátorságot, elszántságot mutat”