Ganz együttműködésre hívja a Likud vezetőit Netanjahuval szemben

Beni Ganz, a Kék-Fehér vezetője szombaton felszólította a Likud tisztviselőit, hogy működjenek együtt vele és alakítsanak kormánykoalíciót, és att állította, hogy Benjamin Netanjahu távozóban lévő miniszterelnök polgárháború kirobbanását kockáztatja — írja az Ujkelet.live.

„Likud-vezetők, itt az ideje, hogy hallassátok a hangotokat”

— mondta Gánc az első sajtótájékoztatóján, miután Netanjahu ellen Avichai Mandelblit főügyész vádat emelt vesztegetés, csalás és bizalommal való visszaélés miatt.

„Az elmúlt napok és hetek nem hagynak helyet a kétségnek – Netanjahu polgárháború kirobbanását kockáztatja köztünk. A felbujtásra és gyűlöletre való felhívása ellenére itt állok előttetek sok jobb és bal oldali ember nevében, és azt mondom, hogy itt az ideje az izraeli társadalom gyógyulásának.”

„Tisztellek titeket, és partnerkapcsolatra hívlak titeket… Még akkor is, ha nem értünk egyet mindenben, ti, akárcsak a barátaim és én, a cionista partnerség és egység értékeit osztjuk. Ideje, hogy félre tegyétek a múlt félelmeit és fenyegetéseit, és az egész izraeli társadalmat a gyógyulás új korszakába vezessük.”

Ganz sürgette a Likudot, hogy támogassa a vezetése alatti egységkormány ötletét, „hogy megakadályozzunk egy értelmetlen harmadik választási fordulót, amelyet csak egy ember akar, ellentétben azzal, amit a nép akar, ellentétben azzal, amire a népnek szüksége van”.

A teljes cikk itt olvasható.

„Vádat emelek három ügyben a miniszterelnök ellen korrupcióért”

Netanjahu „összeesküvésnek” látja a vádemelést, szerinte a rendőrség és az ügyészség összejátszik politikai ellenfeleivel. Nagy Gabriella írása.