Hollandia felfüggesztette a Palesztin Hatóság segélyezését a terroristák támogatása miatt

A szervezet 2017-ben közel 198 millió dollárt fizetett ki olyan családoknak, melynek tagjai terrortámadás végrehajtása közben haltak meg.

Hollandia kormánya úgy döntött, nem fizet segélyt a Palesztin Hatóságnak, amiért olyan terroristák számára biztosít fizetéseket, akik izraeli börtönökben vannak.

A hivatalos döntésről szerdán tettek bejelentést, amikor az éves költségvetésről folytak tárgyalások.

Az izraeli védelmi minisztérium statisztikái szerint nem is kevés pénz jut el ilyen módon a terroristákhoz. 2017-ben például a Palesztin Hatóság közel 198 millió dollárt fizetett ki olyan családoknak, melynek tagjai terrortámadás végrehajtása közben haltak meg. Az izraeli börtönök palesztin foglyait pedig 160 millió dollárral támogatták egyetlen év leforgása alatt.

Hollandia minden esztendőben nagy összegű támogatást adott mindeddig a Palesztin Hatóságnak és más, Közel-Keleten élő palesztin közösségeknek. A legtöbbször különböző ügynökségeken vagy NGO-kon keresztül igyekeztek eljuttatni az összegeket.

Dollármilliókat költött terrorra a Palesztin Hatóság

2011 és 2018 között a Palesztin Hatóság 2 milliárd dollárt utalt át terrorszervezeteknek és további milliókat adott olyan intézményeknek, amelyek gyakorlatilag nem léteznek. 

A nyugat-európai állam eddig évente 1.6 millió dollárt adott közvetlenül a Palesztin Hatóság számára, hogy kifizessék az igazságügyi minisztériumként számon tartott szervezetük alkalmazottait – derül ki a Jewish Telegraphic Agency írásából. Egy másik forrás szerint pedig 2011 és 2018 között a Palesztin Hatóság 2 milliárd dollárt utalt át terrorszervezeteknek és további milliókat adott olyan intézményeknek, amelyek gyakorlatilag nem léteznek.

A holland segélyezésekért felelős minisztérium közlése szerint a palesztin hatóságokkal folytatott egyeztetések „nem a kívánt eredményt” érték el.