Lázár János: Horthy „megmentette Magyarországot”

Lázár János szombaton Kenderesre látogatott, és virágot vitt Horthy Miklós sírjára.

A fideszes képviselő ezt egy Facebookra feltöltött videóban tette közzé — írja az Index.

A lap azt írja: „A politikus lágy zongorakíséret mellett arról beszél, hogy Horthy száz évvel ezelőtt ‘bajtársaival és szövetségeseivel megmentette Magyarországot’. Hős katona volt, igaz magyar hazafi, akire főhajtással kell emlékeznünk.”

A politikus Facebook-posztját ezzel a bibilai idézettel tette közzé: „Üldöztetünk, de el nem hagyatunk; tiportatunk, de el nem veszünk. (2Kor. 4,9)”

Lázár János volt kancelláriaminiszter, korábban Hódmezővásárhely polgármestere, tavaly óta a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos. Lázár volt az, aki  2015-ben a Mazsihisz tiltakozására leállíttatta a Sorsok Háza beruházást, és közölte, hogy a projekt akkor fog megvalósulni, amikor annak tartalmát a magyarországi zsidó közösségek támogatni tudják. Schmidt Mária kormánybiztos és Lázár ezután egymást okolták a patthelyzet miatt.

A Fideszből Boldog István országgyűlési képviselője is a Facebookon emlékezett meg Horthy bevonulásáról, köszönetét és háláját kifejezve a „kormányzó úrnak, hogy a vörös rongyokba öltöztetett Budapestet újra a nemzet fővárosává tette”.

„Mocskos nácik” – ellentüntetők fogadták a szélsőjobbos Horthy-rendezvényt

A rendőrök szétválasztották a két tábort, az ellentüntetőket elkerítették, mégis történt egy kisebb atrocitás.