Bennett védelmi miniszter: „Az izraeli hadsereg szabad kezet kap”

A héten megbízott új védelmi miniszter, Naftali Bennett elmondta: „Azok a terroristák, akik Izraelt akarják támadni, mostantól nem fognak tudni aludni éjszaka, sem otthonukban, sem az ágyukban”.

Az első munkanapját védelmi miniszterként tegnap töltő Naftali Bennett egész nap az izraeli hadsereg vezetőivel tárgyalt. Ma reggel ezekről a megbeszélésekről azt nyilatkozta:

„Az elmúlt 48 órában mintegy 20 terroristával végeztünk. De még nincs vége. Az új játékszabályok azonban világosak: a hadsereg szabad kezet kap”

adta hírül az Arutz7 izraeli hírportál. A védelmi miniszter hozzátette:

„Büszke vagyok katonáinkra, parancsnokainkra és a védelmi erők minden munkatársára, akik folyamatos készenlétben vannak. Egyben büszke vagyok az izraeli polgárokra is, különösen a délen lakókra, akik megőrzik nyugalmukat, amivel megerősítik és támogatják a katonai döntéshozókat”.

Naftali Bennett újonnan kinevezett védelmi minisztert tájékoztatják

Bennett elmondta azt is, hogy az elkövetkező időkben muszáj készenlétben maradni. „Köszönöm a miniszterelnöknek és a kabinet tagjainak támogatását, jó döntést hoztak, amikor kezükbe vették a harcászati kezdeményezést. Köszönöm a miniszterelnöknek, a vezérkari főnöknek és a Sin Bét biztonsági erőinek azt az együttműködő támogatást, melyet hivatalba lépésem első pillanatától kaptam” – zárta mondandóját a frissen kinevezett védelmi miniszter.

Éjszaka likvidálták a gázai rakétatámadások vezetőjét

Az izraeli hadsereg közlése szerint sikerült megölni a gázai rakétázásért felelős terrorista parancsnokot.