Éjszaka likvidálták a gázai rakétatámadások vezetőjét

Az izraeli hadsereg közlése szerint sikerült megölni a gázai rakétázásért felelős terrorista parancsnokot.

A tűzszüneti megállapodás ellenére is folytatódnak az Izrael felé irányuló gázai rakétatámadások, a tűzszünetet az Iszlám Dzsihád vezetői csak a feltételeik elfogadása mellett hajlandók betartani – jelenti a The Times of Israel.

Hajnalban az izraeli hadseregnek sikerült likvidálnia Rasmi Abu Malhous iszlamista terroristát, aki a gázából Izraelt támadó rakéták kilövéséért volt felelős, tájékoztatott az izraeli hadsereg ma hajnalban. Az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjét a Deir al-Balah-i házában sikerült megsemmisíteni, a csapásban a terrorista öt családtagja is életét vesztette.

Palesztin oldalról azt jelentették, hogy a légitámadásokban 12-en vesztették életüket, a Hamász illetékesei szerint mind civilek, köztük egy asszony és egy gyerek is.

Rasmi Abu Malhous, a gázai Iszlám Dzsihád ma hajnalban kiiktatott egyik vezetője

A ma hajnali volt az eddigi legnagyobb légicsapás, így a mostani konfliktus áldozatainak száma eléri a harminckettőt. Izrael szerint a halottak legtöbbje terrorista volt.

A közelgő tűszünet ellenére nem csökkent számottevően a gázából Izraelre irányuló rakétázás intenzitása. Éjszaka számos, a gázai övezethez közeli izraeli városban szólaltak meg a szirénák, így Ásdodban és Áskelonban is. A legtöbb rakétát az izraeli rakétavédelmi rendszer hatástalanította. Még éjfél előtt riasztások voltak Rehovot, Gedéra és Javne városokban is, ahol több százezer izraelinek kellett óvóhelyre húzódnia. Az izraeli mentők szerint egy embert könnyű sérülésekkel kórházba kellett szállítani. Ő azon igyekezetében esett el, hogy mihamarabb az óvóhelyre érjen.

„Az Iszlám Dzsihádnak nagy szüksége van a tűzszünetre, ezért próbálják úgy feltüntetni tevékenységüket, mint akik rendkívül erősek. Az izraeli hadsereg legalább 20 fontos terroristát likvidált és jelentősen megtépázta a dzsihádisták erejét”

– mondta az izraeli hadsereg egyik magas rangú tisztviselője.

Israel Defense Forces on Twitter: „Islamic Jihad doesn’t want you to see this video. But we’re going to tweet it anyway. pic.twitter.com/IIZe4oii1I / Twitter”

Islamic Jihad doesn’t want you to see this video. But we’re going to tweet it anyway. pic.twitter.com/IIZe4oii1I