A brit zsidóság neves lapja arra kéri a nem-zsidókat, ne szavazzanak Corbynra

A brit zsidóság legfontosabb lapja, a Jewish Chronicle szokatlan lépéshez folyamodott. Címlapján üzen a nem-zsidóknak: Corbyn antiszemita, rasszista, ne szavazzanak rá — írja a Szombat.

Az újság ekképpen érvel:

“A brit zsidók túlnyomó többsége – 87%-a – Jeremy Corbynt antiszemitának tartja. 47%-uk „komolyan fontolgatja” a kivándorlást, amennyiben a december 12-i általános választásokon a Munkáspárt kerülne kormányra.

A zsidó közösség mát többször szembesült a rasszizmussal, Jeremy Corbyn megválasztása 2015-ben csupán ennek újabb megtapasztalása volt.

Pályafutása során Corbyn számos brit antiszemitával fejezte ki rokonszenvét, és támogatta őket. Az összes zsidó kiirtását alapszabályában célként kitűző Hamaszt barátai közé sorolta. Megkoszorúzta zsidókat gyilkoló terroristák emléktábláját. A „zsidó” szó helyett a „cionista” kifejezést használta, és ezt az „angol irónia” megnyilvánulásának állította be.

A teljes cikk itt olvasható.

Tony Blair: az antiszemitizmus-vád megöli a Munkáspártot

Nagy pártcsatát jósol a közelgő brit választások miatt a volt miniszterelnök, aki szerint a Corbynhoz köthető antiszemitizmus-vád tönkreteszi a baloldali Munkáspártot.