Halállal fenyegetnek egy 89 éves holokauszttúlélőt

Életveszélyesen megfenyegették, és napok óta áradnak felé a gyűlölködő üzenetek, ezért az olasz rendőrség védelmet biztosít egy 89 éves holokauszt túlélőnek.

Liliana Segre azért került — a The Algemeiner információi szerint — szélsőjobboldali uszítók kereszttüzébe, mert számukra kellemetlen politikai aktivitással hívta fel magára a figyelmet.

Az idős asszony, akit tavaly Sergio Mattarella olasz elnök tiszteletbeli „élet-szenátorrá” (ez egy különösen magas rangú olasz társadalmi elismerés) nevezett ki, pár napja egy rasszizmus- és antiszemitizmus elleni bizottság felállítását kezdeményezte az olasz törvényhozásban.

A szavazáson egy jobboldali és nacionalista párt képviselője sem szavazott igennel – emlékezett a The Algemeiner, kiemelve, hogy még Berlusconi mérsékelt Forza Italia pártja is tartózkodott a szavazáson.

Liliana Segre — akit 13 éves korában deportáltak Auschwitzba — a szavazás után azt mondta, „úgy éreztem magam, mint egy marslakó a törvényhozásban”. 

„Minden képviselő lelkiismeretére hagyatkozva úgy véltem, hogy egy gyűlölet elleni bizottság elvi kérdésként minden politikus számára elfogadott kezdeményezés lesz”

— mondta a csalódott túlélő, aki azóta csaknem 200 gyűlölködő üzenetet kap naponta, többnyire közösségi média-platformokon keresztül.

Biztonsági véleményeket figyelembe véve az olasz hatóságok úgy döntöttek, hogy tegnaptól két fegyveres rendőr kíséri minden nyilvános helyre az asszonyt, akinek ügyét terrorelhárítási szakértők is vizsgálják.  Ahogy a Neokohn is megírta, az olasz hatóságoknak mostanában akad elég dolguk virtuális gyűlölködőkkel.

Brutális WhatsApp „Soá-partira” csaptak le olasz rendőrök

Aberrált és kegyetlenkedő tizenéves fajgyűlölőket kapcsoltak le Olaszországban, akik a közösségi médiafelületen terjesztették gyűlölködő, uszító üzeneteiket.