Budapesttől is elbúcsúzik jövőre a KISS

A legendás zenekar jövő nyáron Magyarországon koncertezik, így a csapat magyar zsidó származású frontembere a hazai rajongóktól is elköszönhet.

A hírről az Index számolt be, amely az Ultimate Classic Rock forrásaira hivatkozva állítja:

A Kiss 75 állomásos búcsúturnéja 2020 februárjától októberig fog tartani, a zenekar Budapesten 2020. július 16-án lép fel.

Az izraeli Tirat Carmelben Haim Witzként született, magyar gyökerekkel rendelkező Gene Simmons a KISS élén a rockzene élő legendájának számít karakteres színpadi produkciójával.

Együttesével az End of the Road névre keresztelt világturnéja során beutazza Észak- és Dél-Amerikát, valamint Európát is. A budapesti koncert előtt a lengyelországi Gliwicében játszanak, majd Szófiába, onnan pedig Genfbe mennek tovább.

Simmons szülőföldjén, Izraelben 

A tervek szerint 2021. július 17-én, New Yorkban adják majd pályájuk legutolsó koncertjét.

Gene Simmons — aki a holokausztot túlélt szüleitől kiválóan megtanult magyarul is — augusztus 25-én ünnepelte 70. születésnapját. Édesanyja, Kovács Flóra Magyarországon is született, édesapja, Witz Ferenc szintén magyar.

Simmons a 70-es évek elején alapította a KISS-t Paul Stanley-vel, Peter Criss-szel és Ace Frehley-vel. Hamar rendkívül népszerűvé váltak jellegzetes színpadi jelmezeik, valamint ügyesen felépített, látványos koncertjeik miatt.

A banda üzletileg minden idők egyik legsikeresebb együttesévé vált. Nem kevesebb, mint 20 stúdióalbumot és 60 kislemezt tudhatnak maguk mögött, köztük olyan slágereket, mint a Detroit Rock City vagy a Rock and Roll All Nite.

A KISS izraeli születésű frontembere 70 éves lett

Az izraeli Tirat Carmelben Haim Witzként született, magyar gyökerekkel rendelkező Simmons a KISS élén a rockzene élő legendájává vált.