A KISS izraeli születésű frontembere 70 éves lett

Az izraeli Tirat Carmelben Haim Witzként született, magyar gyökerekkel rendelkező Simmons a KISS élén a rockzene élő legendájává vált.

A rockzene izraeli-amerikai ikonikus alakja augusztus 25-én ünnepelte 70. születésnapját. Simmons egyébként magyar gyökerekkel bír: édesanyja, Kovács Flóra Magyarországon is született, édesapja Witz Ferenc szintén magyar, sőt, maga a művész is beszéli a nyelvet.

Simmons a 70-es évek elején alapította a KISS-t Paul Stanley, Peter Criss és Ace Frehley társaságában. Hamar rendkívül népszerűvé váltak jellegzetes színpadi jelmezeik és személyiségük, valamint ügyesen felépített, látványos koncertjeik miatt. A banda a ami napig aktív maradt, és üzletileg minden idők egyik legsikeresebb együttesévé vált. Nem kevesebb, mint 20 stúdióalbumot és 60 kislemezt tudhatnak maguk mögött, köztük olyan slágereket, mint a Detroit Rock City vagy a Rock and Roll All Nite.

Kiss – Detroit Rock City 2006 Live Video

Detroit Rock City (Album Destroyer 1976) Kiss – Detroit Rock „Vh1 Rock Honors” 2006Live Concert at Mandalay Bay Events Center of Las Vegas, USA Paul Stanley…

Simmons hivatalos Twitter fiókjában a következő szavakkal kommentálta az évfordulót: „Micsoda élet! Mindenkinek köszönöm a születésnapi jókívánságokat!”

Gene Simmons on Twitter: „what a life. thank you all for the birthday wishes pic.twitter.com/UYJVmESzje / Twitter”

what a life. thank you all for the birthday wishes pic.twitter.com/UYJVmESzje

A zenekar egyébként éppen pontot tesz a hosszú pályafutás végére, ugyanis jelenleg a 111 fellépésből álló, decemberig tartó búcsúkoncert-sorozatának finisébe fordul.

Simmons stílszerűen a színpadon ünnepelte a születésnapját. A New-York-i Saratoga Springsben rendezett koncertet a rajongók a Happy Birthday éneklésével tették még emlékezetesebbé. Nem beszélve arról, hogy a színpadon a The Demon (A Démon) karakterébe bújó ikon több ezer születésnapi kívánságot kapott barátaitól, rajongóitól és kollégáitól a közösségi médián keresztül.