Antiszemita átkokat kiabálva próbált meg bejutni egy férfi a nizzai zsidó iskolába

Az intézményt azonnal evakuálták, a rendőrség pedig elfogta a zavargót.

Ugyan a férfi próbált megszökni, miután sikertelen támadást hajtott végre egy zsidó iskola ellen, ám a rendőrség hamar kézre kerítette. A The Times of Israel úgy tudja, az eset a nizzai Or Torah iskolában történt múlt héten. A jelenlévők beszámolója szerint a támadó érkezésekor antiszemita mondatokat kiabált, és a biztonsági személyzet egyik tagja akadályozta meg, hogy bejusson az intézmény falai közé.

A biztonsági őr bekapcsolta a riasztórendszert, aminek köszönhetően sikerült időben biztonságosan kiüríteni az épületet, és több száz diákot menekítettek ki onnan néhány perc leforgása alatt.

A támadó ugyan elmenekült a helyszínről, de a biztonsági őr azonnal értesítette a rendőrséget is, ami utolérte és őrizetbe vette a férfit.

Christian Estrosi, a francia város polgármestere személyesen köszönte meg az őr „hideg fejjel” elvégzett munkáját, és nyilatkozatában ítélte el a történteket,

az antiszemitizmust pedig elfogadhatatlannak nevezte.

2012 márciusában Toulouse-ban is hasonló eset történt, ahol sajnos nem sikerült megakadályozni a tragédiát. Az Otzar Hatorah iskolába bejutva egy férfi akkor három gyermeket és egy rabbit gyilkolt meg, mielőtt elmenekült volna. A történteket követően szerte Franciaországban megerősítették a zsidó intézmények biztonsági rendszerét.

A zsidó iskola mészárosa tíz napig tartotta rettegésben Franciaországot

Mohamed Merah 2012-ben francia katonákat, majd zsidókat lőtt le ámokfutása során. Soós Eszter Petronella írása.