Soros György szerint Elizabeth Warren a legfelkészültebb elnökjelölt-aspiráns

A magyar származású milliárdos kedvence a demokrata szenátor, aki indián származásúnak hazudta magát, és a katonai támogatás felfüggesztésével zsarolná Izraelt. 

Dübörög a demokrata elnökjelölt aspiránsoknak a kampánya. Hiába a rengeteg jelentkező, alig egy évvel az elnökválasztás előtt a felhozatal szinte teljesen megegyezik a 2016-os választékkal. A három vezető helyen Elizabeth Warren, Bernie Sanders és Joe Biden áll, akik már 2016-ban elindultak a jelölésért, de legalábbis fontolgatták az indulást.

Jelenleg minden szinten Warren szenátort nyomják előre, aki korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy indián származásúnak állította be magát, majd DNS vizsgálat után kiderült, hogy ez egy olyan családi legenda, amit inkább nem kellett volna ráírnia a hivatalos dokumentumaira. Ennek ellenére a legtöbb közvéleménykutatás Warrent helyezi az első helyre a demokrata mezőnyben, és Donald Trumppal szemben is jól teljesítene a felmérések alapján.

„Izrael ellensége”: radikális aktivista segíti Trump demokrata kihívóját

Max Berger 33 évesen máris szakértőnek számít a baloldali aktivizmus terén. Most Elizabeth Warren szenátornak dolgozik.

A demokrata szenátor nemrég hirdette meg 52 trillió (52 ezer milliárd) dolláros, mindenkit lefedő egészségügyi biztosítási tervezetét. Warren bevándorlási reform segítségével fedezné a hatalmas költségeket. Bár a szenátor nem nevezi magát szocialistának, — saját bevallása szerint — csak a kapitalizmust akarja megreformálni, de a tervei között azért szerepel a gazdagok megadóztatása, a minimálbér emelése, és támogatja, hogy az afro-amerikaiak pénzügyi kárpótlást kapjanak a rabszolgaság miatt.

Nemrég Soros György is megszólalt a demokrata versennyel kapcsolatban. A milliárdos szerint Elizabeth Warren a legalkalmasabb jelölt – írja az Arutz 7. 

Az üzletember a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy nyilvánosan ugyan nem támogat senkit, de Warrent tartja a legfelkészültebbnek. Soros a demokrata párt egyik legnagyobb pénzügyi donorja, aki számtalan jelölt kampányát támogatta.

Soros György elmondta, hogy Trump bukására számít, mivel szerinte az elnök az „egyéni érdekeit az ország érdekei elé helyezi.”

Soros György és Joe Biden egy asztalnál 2016-ban. Fotó: Wikimedia commons

Izraellel kapcsolatban Warren az új demokrata vonalat képviseli, Bernie Sanderssel együtt szorgalmazza, hogy a zsidó állam katonai támogatásának felfüggesztésével zsarolják ki a Júdeában és Szamáriában folyó építkezések leállítását.

Ezzel szemben Joe Biden nemrég kijelentette, hogy felháborító tervnek tartja, hogy a telepek miatt vonja meg az Egyesült Államok a segélyeket – számolt be a The Times of Israel. 

A volt alelnök sokáig biztos befutónak tűnt, de a fiát érintő korrupciós gyanú miatt hátrébb csúszott a versenyben. Ahogy korábban megírtuk Joe Biden a leginkább Izrael-barát elnökjelölt aspiráns.

Csak saját pártja buktathatja meg Trump legesélyesebb kihívóját

Ha a 76 éves Joe Biden sikerrel veszi az akadályt, kiderül, mi marad az értékrendjéből, azaz kész-e a párt ifjú generációja nyomására balra tolódni. Hajdú Tímea írása.

Láthatóan megváltozott a demokraták Izrael politikája, hiszen a jelöltek a korábbi évekkel ellentétben kihagyták az AIPAC éves eseményét, és csak a baloldali J Street konferenciáján vázolták fel a programjukat. A legtöbb demokrata jelölt pedig beállt a zsidó állam katonai támogatása felfüggesztésének terve mögé.

Ez nem egészen új stratégia, hiszen George H.W. Bush elnök már a kilencvenes évek elején azzal zsarolta Izraelt, hogy csak akkor segít az országnak egy sürgős kölcsön megszerzésében, ha leállítják a telepek építését.