24 órája eltűnt egy izraeli katona

A rendőrség és a katonai rendőrség hétfőn keresést indított egy izraeli katona után, akiről 24 órája nincs hír – írja az Új kelet.

A 20 éves katonát, Eliezer Ashkenázit utoljára vasárnap reggel látták lakóhelyén, Kfar Szavában, amikor elindult a bázisára – a család szerint a Golán-fennsíkra – egyenruhában és a fegyverével.

Közben a biztonsági erők az éjszaka folyamán a Betlehemtől délre fekvő Al-Arroub menekülttáborban razziáztak, közölte az Izraeli Védelmi Erők hétfő reggel Twitteren.

Az akciót megelőzően számos incidensről érkezett jelentés, mely során kövekkel és Molotov-koktélokkal dobáltak a menekülttábor melletti 60-as úton közlekedő járműveket és civileket.

Izraeli-szíriai határ a Golán fennsíkon (fotó: Flash90)

A művelet során a csapatok letartóztattak 13 gyanúsítottat, akik terrorista tevékenységben vagy civilek elleni erőszakos lázadásokban vettek részt. A gyanúsítottakat átadták a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra. Az illegális fegyverek utáni keresések során a csapatok lefoglaltak egy M16-os fegyvert, amit átadtak a biztonsági szolgálatoknak vizsgálatra.

A biztonsági erők továbbá letartóztattak 6 körözött személyt Júdea és Szamáriában illetve a Jordán-völgyben, akiket terrorista tevékenységben és civilek illetve katonák elleni erőszakos lázadásokon való részvétellel gyanúsítanak. A gyanúsítottakat átadták a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra – írja az Új kelet.

Miért állna izraeli katonának egy fiatal magyar-zsidó lány?

Zsanett már számos alkalommal, először 6 évesen járt Izraelben.