Találkozón vett részt Ganz és Netanjahu

Beni Ganz ex-vezérkari főnök, a Kék-Fehér elnöke és Benjamin Netanjahu miniszterelnök korábban lefixált találkozója vasárnap menetrendszerűen lezajlott — írja az Ujkelet.live.

Ez volt a Kék-Fehér és a Likud pártok vezetőinek első személyes találkozója, mióta Reuven Rivlin elnök múlt szerdán megbízta Ganzot a kormányalakítással, mivel Netanjahu erőfeszítései kudarcot vallottak. A megbeszélésre Netanjahu irodájában került sor az Izraeli Védelmi Erők Tel-Aviv-i központjában, a Kiriában. A Kék-Fehér nyilatkozata szerint a felek megvitatták a jelenlegi politikai lehetőségeket és megállapodtak abban, hogy tárgyalócsapataik kapcsolatban maradnak.

A párt ezen felül jelezte, hogy egy újabb találkozó van kilátásban Ganz és Netanjahu között.

A 13-as csatorna korábban arról számolt be, hogy az ülésen eredetileg részt vett volna a két párt tárgyalócsapata is, de Ganz kérésére inkább négyszemközt találkoztak. Ganz esélyei a kormányalakításra még Netanjahuénál is kisebbek, de a politikai életbe alig 10 hónapja belépő ex-vezérkari főnök az első, aki Benjamin Netanjahu 11 éves “uralmát” megtörve lehetőséget kap a kormányalakításra. A Kék-Fehér nyilatkozata szerint a Likuddal folytatott ülés jó légkörben zajlott, azonban Netanjahu pártja továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a tárgyalásokat az 55 tagú jobboldali blokk képviseletében folytassa, “és nem hajlandó semmilyen kompromisszumra az ügyben.”

A választások óta fennálló patthelyzet úgy tűnik, marad.

A teljes cikk itt olvasható.

Liberman szerint Netanjahu elszabotálja az egységkormányt

A királycsináló szerepét játszó pártvezér szerint a kormányfőt túszul ejtették az ultra-ortodoxok, és önös politikai céljai érdekében belerángatná az országot egy harmadik választásba.