A Palesztin Hatóság erői brutálisan megvertek egy palesztin férfit, miután az áttért a zsidó vallásra

Az 50 éves, Júdea-Szamáriából származó férfit testvérei is megfenyegették, hogy családja minden kapcsolatot megszakít vele, ha nem hagy fel az áttéréssel – adja hírül a Jerusalem Post, a Ynet híradása alapján.

A férfit két héttel ezelőtt tartóztatták le és zárták be az egyik Palesztin Hatóság által működtetett börtönbe, miután az befejezte a hosszan tartó betérési procedúrát a múlt héten elhunyt ultra-ortodox rabbi, Nissim Karelitz irányításával.

A férfi már intézkedett új személyazonosságát illetően az izraeli rabbinátusnál, ennek megkapása után ugyanis izraeli állampolgárságot kapott volna az ún. visszatérési törvény alapján.

Mindeközben azonban egy családi összejövetelre hívták, ahol a Palesztin Hatóság biztonsági emberei várták, akik a hebroni rendőrállomásra vitték.

Letartóztatása előtt egy telefont megengedtek neki, melyben a hebroni zsidó közösség vezetőjét, Cháim Perget hívta és beszámolt arról, hogy fogva tartása alatt brutálisan bántalmazták és a kezénél több helyen is megégették.

Perg elmondása szerint a férfi annak a palesztinnak az unokája, aki az 1929-es hebroni mészárlás során 26 zsidót menekített ki a csőcselék markából.

Cháim Perg azt is hozzátette, hogy nemzetközi kampányt indít a férfi szabadon engedését követelve.

Iráni szépségkirálynő kért menedékjogot a Fülöp-szigeteken

A nő ellen Teherán Interpol körözést adatott ki, Bahari szerint az iráni kormány a politikai aktivitása miatt koholta az ellene felhozott vádakat.